Ev sahibi olmak isteyen vatandaşların gayrimenkul alımları devam ederken, havaların ısınmasıyla birlikte yazlık ev arayışları da arttı. ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, yazlık alacak vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Yazlık yatırımı yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar:

Yazlık yatırımına yönelen kişilerin öncelikle bir 'gayrimenkul yatırımı' yaptıklarının bilinciyle hareket etmesi gerektiğine dikkat çeken Atalay, yazlık arayanların oranlarının mevsimsel olarak değişiklik gösterdiğini, talebin kış aylarında yaza kıyasla 4'te 1 seviyelerine kadar düştüğünü vurguladı. Atalay Ağustos ayında talebin zirve noktaya ulaştığını belirterek "Yazlıkçı ziyaretleri, bu oranda önemli bir rol oynuyor. Yazlık yatırım yaparken duygusal değil, rasyonel karar alınması gerekir..." dedi.

Söz konusu artışta yazlık için gidilen yerlerde beğenilen konutların satın alınmasına yönelik eğilim olduğuna da dikkat çeken Atalay, "Yaz mevsiminde talebin yükselmesinin en önemli nedeni; yazlık bölgelere tatil için giden kişilerin hazır gitmişken beğendiği yazlıklara da bakması… Yüksek otel maliyetleri ile kıyaslandığında bir yazlık sahibi olmak ilk anda cazip gibi durabiliyor. Ancak yazlık, nadir kullanılacak ise bakım ve aidat masrafları ile sürekli bir masraf kapısı olduğunu da unutmamak gerekiyor" dedi.