Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, YSK’nın kararının ardından 23 Haziran’da tekrarlanacak olan İstanbul seçimlerinde Ekrem İmamoğlu’na destek vermek için Güngören’de Ülkücülerle buluştu.

‘Bozkurt Mansur’ sloganlarıyla karşılanan Mansur Yavaş, 31 Mart öncesi yaşananları anlattı.

Cumhur İttifakı’nın yerel seçimlerde beka söylemini eleştiren Mansur Yavaş, “Mansur Yavaş Ankara’ya seçilirse devletin bekası sıkıntıya düşer söylemi kadar saçma bir söylem hiç duymamıştım. Tam tersi bekanın teminatı bizler ve arkadaşlarımızdır” ifadelerini kullandı.

İstanbul seçimlerinde vicdanlı AKP’li seçmenin Ekrem İmamoğlu’na oy vereceğini söyleyen Yavaş, “Nasıl Ankara’nın vicdanlı insanları haklının arkasında durdurlarsa şuanda da İstanbul’da aynı şeyi görüyoruz. Geçen seçimde AKP’ye oy veren vicdanlı insanların birçoğu, ya sandığa gitmeyecekler ya da Ekrem İmamoğlu’na oy verecekler. Sorunsuz bir şekilde bu seçimi kazanacağız. Fark ne kadar çok olursa haksızlığa karşı tepki de o kadar çok anlaşılır. Seçimde kazanırsınız ama o makama oturamazsınız denmişti. Şimdi ben o makamda oturuyorum. İnşallah Ekrem İmamoğlu da oturacak” diye konuştu.

Yavaş’ın açıklamaları şu şekilde:

“MERAL AKŞENER’İ HAPİSLE TEHDİT ETTİLER”

“Değerli arkadaşlar, malum 40 yıldır siyaset yapıyoruz. Biz doğru olduğuna inandığımız şeyleri yaptık ve söylenilmesi gerekenleri doğru söyledik. Söylediğimiz doğrulardan dolayı bazen linç edildik. Ama Cenab-ı Allah Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturttu. Buradan genç arkadaşlara sesleniyorum. Bir makama geleceğim diye ilkelerinizden, inançlarınızdan, kendinizden asla taviz vermeyin. 31 Mart öncesi yaşananları gördünüz. Ankara’da da üçüncü kez aday olduğumda hayatımızın en ağır seçimini yaşadık. Rakibimiz ‘düşük siyaset yapmayacağız’ diye ortaya çıkıp, anketleri gördükten sonra akla hayale gelmeyecek şekilde saldırdılar. Zaman zaman televizyonlarda gördünüz. Bize saldıran bir ekip vardı. Arkamızda duran, bize güvenen, inanan herkese sonsuz teşekkür ediyorum.”

“Seçim öncesi bizleri hapse atmakla hukukla tehdit ettiler. Hala da tehdit ediyorlar. Sandıklarda alamadıklarını masada veya yargı yoluyla almak istiyorlar. Bunu Ekrem İmamoğlu hadisesinde gördük. Sayın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i hapishane ile tehdit ettiler. Ama gençler dedi ki halk bu tür tehditlere pabuç bırakmıyor. Bel altı dediğimiz kirli siyaseti de reddediyor. “

“TERÖRİST DEDİKLERİ, ANKARA’YI TÜRK BAYRAKLARIYLA DONATTI”

“Ankara için dediler ki sayaçlarınızı okumaya teröristler gelecek. Gördüler o terörist dediklerini. Ankara Büyükşehir’in bahçesi başta olmak üzere Ankara’nın tamamını Türk bayraklarıyla donattılar. Zamanında kaldırdıkları Türkiye Cumhuriyeti tabelası yerine kondu. 30 bin işçi işten çıkarılacak dediler, 30 işçi çıkarılmadı. Yardımlar kesilecek dendi, kesilmediği gibi daha da artacak. Dolayısıyla demekki, Büyükşehir Belediyelerinin bir partiden diğer partiye geçmesinin bir sakıncası yokmuş. Kaldıki, yaptığımız işler bütün Türkiye’ye örnek olacak nitelikte oldu. Eskiden kapalı kapılar ardında ihaleler yapılırken inanılmaz fiyatlara işe yaramayacak işler yaptılar. Ankara halkının vergileri peşkeş çekilirken artık bundan sonra bütün dünyanın göreceği şekilde açık şeffaf ihaleler yapılmaya başlandı. Verdiğimiz sözleri tek tek yerine getirmeye başladık. İnşallah hepsinin de arkasındayız. Dolayısıyla yeni bir hevesle seçilen 11 Büyükşehir Belediye Başkanının hepsinde bu icraatler aynı şekilde devam ediyor. Dolayısıyla bugün iptal edilen seçime geldiğimizde şimdi şunu söyleyemiyorlar: “Bunlar gelirse yardım kesilir, işçiler çıkartılır” diyemiyorlar”

“BEKANIN TEMİNATI BİZLER VE ARKADAŞLARIMIZDIR”

“Beka tehlikesi de ortadan kalkmış görünüyor. Mansur Yavaş Ankara’ya seçilirse devletin bekası sıkıntıya düşer söylemi kadar saçma bir söylem hiç duymamıştım. Tam tersi bekanın teminatı bizler ve arkadaşlarımızdır. Bizlere oy verenleri vatan haini ilan ettiler. Bizim vatan sevgimizi kimse sorgulayamaz. 2014 yılında şununla karşılaşmıştık. Mansur Yavaş yüzde 44’le geçtiği zaman Anadolu Ajansı veri yayınlamayı kesmişti. Bu seçimlerde de aynısı oldu. Bugün Anadolu Ajansı diyor ki “Bizim böyle bir sorumluluğumuz yok.” Geçen seçimde ben bunu söylediğim zaman Anadolu Ajansı AKP’nin genel merkezinde basın mensuplarına talimat vererek bilgi akışını kesin dediğini söylediğimde yalan söyleyip ‘hayır yapmadım’ dediler. Ben de madem öyle beni mahkemeye verin seçim günü kamera kayıtlarını isteyelim nerede olduğunuz ortaya çıksın dedim kabul etmediler. Sayın Bülent Arınç “15 dakikalığına uğraşmışlardı” dedi. Bu yıllardır yaptıkları şey. Maalesef seçime gölge düşürmeyi marifet sayıyorlar. Biz zamanında seçmenin oylarına sahip çıkıp hak aramaya çalıştığımızda bize “Seçimi kaybettiler şimdi ağlak ağlak geziyorlar demişlerdi. Şimdi kendileri ağlak ağlak geziyorlar”

“VİCDANLI AKP SEÇMENİ İMAMOĞLU’NA OY VERECEK”

“Hak yerini bulacak dedik Ankara’da hak yerini buldu. Şimdi sıra geldi İstanbul’a. İstanbul’da da hak yerini bulacak. Buna gönülden inanıyorum. Nasıl Ankara’nın vicdanlı insanları haklının arkasında durdurlarsa şuanda da İstanbul’da aynı şeyi görüyoruz. Geçen seçimde AKP’ye oy veren vicdanlı insanların birçoğu, ya sandığa gitmeyecekler ya da Ekrem İmamoğlu’na oy verecekler. Sorunsuz bir şekilde bu seçimi kazanacağız. Fark ne kadar çok olursa haksızlığa karşı tepki de o kadar çok anlaşılır. Seçimde kazanırsınız ama o makama oturamazsınız denmişti. Şimdi ben o makamda oturuyorum. İnşallah Ekrem İmamoğlu da oturacak”