Yapay zeka insanlara zarar verim mi teknoloji ve robotlardaki yeniçalışmalar beraberinde bu soruyu da gündem getiriyor.

Uzmanlarda olası zararları gündeme geldiğinde genellikle hata sonucu ortaya çıkan sonuçlardan bahsediliyor. Bu teknolojinin kötü amaçlı işler yapmak üzere geliştirilmesi ihtimali üzerinde de duruluyor.

Öngörü, Önleme ve Hafifletme' başlıklı rapor, gelecek 5 yıl içinde bu teknolojinin insanların başına ne tür belalar açabileceğini ortaya koydu..

Örneğin kişilerin kimlik ya da banka bilgilerini çalmak için özel tasarlanmış mesajlar kullanılırken, yapay zeka kişilerin sosyal ve profesyonel ağlarını haritalandırarak ardından

Bu tür yazılımların hazırlanması zor değil ve bir kere üretildikten sonra aynı amaç için, hiçbir ek maliyet gerektirmeden defalarca kullanılabilir.

Rapordaki ikinci büyük tehdit ise; yapay zeka aracılığıyla sahte ses ve video üretilebilir. Yalnızca birkaç dakikalık konuşma kaydını inceledikten sonra ilgili hedefin sesinin nasıl taklit edilebildiği; insanların görüntülerinin nasıl değiştirilebildiği daha önce ortaya konmuştu. Rapora göre bu durum hızla bir tehdit haline geliyor.