Tarım ve Orman Bakanlığı'nın verdiği son bilgiye göre son 5 günde 32 ilde 132 yangın meydan geldi. Özellikle Antalya Manavgat'taki yangın Türkiye'nin gündemine otururken havadan yeterli müdahale edilemeyen yangın söndürülmedi.

Ciğerlerimizi yakan yangına müdahaledeki yetersizlik vatandaşları isyan ettirirken envantere kayıtlı tek bir uçak bile olmaması siyasilerden ve vatandaşlardan büyük tepki topladı.

KIZILAY NEREDE? YERDE KÖMÜRÜN ÜSTÜNDE YATTIK

Manavgat Saraçlı Mahallesi'nde yaşayan bir vatandaş ilk itfaiye aracının 28 saat sonra bölgeye ulaştığını belirtirken sözlerini şöyle sürdürdü, 'Biz 5 gündür yanıyoruz. İlk yardım diye bir şey yok. Jandarma yok, Kızılay yok. Ben Kızılay bağışçısıyım. Kızılay nerede? Kızılay Suriyeliler içeri girince klimalı, buzdolaplı çadır kuruyorlar. Bize nerede? Biz TC vatandaşı değil miyiz? Asfaltta uyuduk. Su yok, elektrik yok. Yerde kömürün üstünde yattık. Bizim sesimizi duymadılar. Bu saatten sonra da duymasınlar. Bu dağlar yandı bitti kül oldu. Sayın bakanlar özel jetleriyle şuradan şuraya gidiyorlar. Ondan sonra diyorlar ki helikopterimiz var, pilotumuz izinde. Jetlerimiz var motorumuz bakımda.

AK PARTİLİ'NİN SÖNMÜŞ EVİNİ SOĞUTMAK İÇİN 3 DEFA İTFAİYE GİTTİ

Hükümetçilik istemiyoruz. Biz devlet istiyoruz. Bir AK Partili'nin sönmüş evine 3 tane itfaiye gitti. 112'yi 160 defa aradım. AK Partili'nin sönmüş evini soğutmak için 3 defa itfaiye gitti. Devlet istiyoruz biz hükümet değil. Ben yörük çocuğuyum çadırda doğdum yine çadırda yaşarım. Biz hükümetle değil devletle yaşamak istiyoruz.'