Yalçın Topçu, 18 Ekim 1991 yılında Azerbaycan'ın ikinci defa bağımsızlığını ilan ettiğini belirterek, YDD ve Dergisi olarak, kardeş Azerbaycan halkının Bağımsızlık Gününü en kalbi duygularla kutladıklarını belirterek önemli mesajlar verdi.

'TÜRKİYE VE AZERBAYCAN İYİ GÜNDE KÖTÜ GÜNDE BİR ANANIN İKİZ EVLATLARI OLARAK BİRBİRLERİNİN YANINDA OLMUŞ VE OLACAKLARDIR'

Azerbaycan'ın, Hürmetli Cenab Devlet Başkanı Sayın İlham Aliyev'in önderliğinde her alanda artarak devam eden ilerlemesi, Azerbaycan için olduğu kadar bölgenin de refahına, barış ve istikrarına büyük katkılar sağlamakta olduğunu milletçe gururla müşahede ettiklerini belirten Topçu, 'Türkiye ve Azerbaycan, tarihin her döneminde iyi günde de kötü günde de, bir ananın ikiz evlatları olarak birbirlerinin yanında olmuş ve olacaklardır. Türkiye topraklarından sonra en çok şehidimizin yattığı topraklar, Şanlı Vatan Can Azerbaycan topraklarıdır. Azerbaycan, Türkiye'yi ne şekilde, nerede ve ne zaman yanında isterse Türkiye, o şekilde, orada ve o zamanda yanında olacaktır.' dedi.

'28 YILLIK HUKUKSUZ İŞGAL BM'NİN KARARLARINA RAĞMEN DEVAM ETMEKTEDİR'

Topçu, Mütecaviz Ermenistan'ın insanlık suçu işlediğini ve Karabağ topraklarındaki 28 yıllık hukuksuz işgalin BM'nin kararlarına rağmen devam etmekte olduğunu belirterek dünyaya seslendi: 'Şimdi, dünyanın bütün başkentlerinin ve bütün iyi insanlarının birlikte harekete geçerek; yıllardır hakkı ve hukuku çiğnenen, toprakları işgal altında olan Bakü'nün ve iki milyona yakın evleri, toprakları gasp edilmiş Karabağlı muhacirlerin yanında yerlerini alıp, mütecaviz Ermenistan hükûmetine BMGK kararlarını uygulaması için sosyal, siyasi ve ekonomik yaptırım başlatmaları gerekir. Çünkü dünyanın ve insanlığın; uluslararası hukuku çiğnenen, atılan roketler ile katledilen sivil Tovuzlulara, Gencelilere, annelerinin-babalarının başlarının önlerinde kesildiği Şuşalı balalara, ne kadar yaşayabilecek diye derisi diri diri soyulan Hocalılı 14 yaşındaki kız çocuğuna, topraklarından sürülmüş Karabağlılara ödenmesi gecikmiş bir borçları vardır.'

'DÜNYA DURDUKÇA DURASIN, DAİM VE KAİM OLASIN ŞANLI VATAN CAN AZERBAYCAN'

Topçu son olarak, 'Ermenistan'ın mütecaviz hükûmetleri emrindeki ASALA-PKK-YPG terör tecavüzlerine karşı canlarını, mallarını ve öz topraklarını korurken şehit olan asker, kadın, yaşlı ve çocuk sivilleri rahmetle anıyor, gazilere Cenab-ı Hakk'dan acil şifalar diliyoruz. Dünya durdukça durasın, daim ve kaim olasın şanlı vatan can Azerbaycan.' dedi.