Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Ermut, Halk oylaması sonrasında, uluslararası yatırımcılardan aldıkları dönüşlerin olumlu olduğunu söyledi.

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, piyasaların halk oylamasında "evet" kararının çıkmasını beklediğini belirterek, "Halk oylaması sonrasında, uluslararası yatırımcılardan aldığımız dönüşler de olumlu. Bundan sonraki süreçte adımların hızla atılmasını bekliyoruz. Yatırımcılar da bunu bekliyor." dedi. Ermut, "Sonuçta anayasa değişikliği bir vaatte bulundu. Bu vaadin hızlı bir şekilde gerçekleşmeye başladığını elbette yatırımcılar görecekler ve bu durum yatırımlara da yansıyacak. İnşallah, olumlu meyvelerini 2017'de toplamaya başlarız diye düşünüyorum." ifadesini kullandı. Uluslararası yatırımcıların bürokrasinin daha etkin çalışması, kararların daha hızlı alınması, kamu reformu noktasında iyileştirmelerin yapılması ve siyasi istikrarla gelen öngörülebilir piyasa gibi niteliklere baktığını ve gelecek dönemde bu konularda iyileştirmelerin olacağını anlatan Ermut, şöyle devam etti:

‘EVET’ BEKLENİYORDU

"Piyasalardaki beklenti halk oylamasında 'evet' kararı çıkacağı yönündeydi. Halk oylaması sonrasında, uluslararası yatırımcılardan aldığımız dönüşler de bu anlamda olumlu. Bundan sonraki süreçte, mevzuat ve diğer reformlar konusunda neler yapılacağı, sistemde kimin nasıl görev alacağıyla ilgili konuların da netlik kazanmasıyla birlikte, adımların hızla atılmasını bekliyoruz. Yatırımcılar da bunu bekliyor. Sonuçta anayasa değişikliği bir vaatte bulundu ve şimdi bunun karşılığında vaat edilenlerin ortaya konulması gerekiyor. Bu vaadin hızlı bir şekilde gerçekleşmeye başladığını elbette yatırımcılar görecekler ve bu durum yatırımlara da yansıyacak. Bunlar ortaya konuldukça biz de yatırımcılara, 'bunların yapılacağını söylemiştik, sonuçları da bu şekilde oluyor.' diyebileceğiz. Bundan sonraki dönemde kesinlikle bu pozitif havanın etkilerini göreceğimizi düşünüyoruz. İnşallah, olumlu meyvelerini 2017'de toplamaya başlarız diye düşünüyorum."