Dünyaca ünlü mobil ve masaüstü sohbet uygulaması WhatsApp'ın değiştirdiği gizlilik sözleşmesi ve veri paylaşımına dair değişiklikler dünden itibaren uygulamaya geçti. Gün itibariyle söz konusu sözleşme maddeleriyle karşılaşan kullanıcılar WhatsApp sözleşmesi nedir? WhatsApp sözleşmesi maddeleri nelerdir? gibi soruların cevaplarını aramaya başladı

Dünyada en çok kullanılan sohbet paylaşım uygulaması WhatsApp, dünden beri sosyal medyanın gündeminde yer aldı.

Karar'daki habere göre, uygulamanın yeni gizlilik sözleşmesi onay ekranı birçok kişi tarafından hiç fark edilmedi. Ekrana gelen uyarıyı dalgınlıkla onaylayan ya da iptal eden kullanıcılar şimdi ne olacağını merak ediyor.

BİRÇOK KİŞİ DURUMDAN HABERSİZ

WhatsApp'ın yeni gizlilik sözleşmesine dair onay ekranı karşınıza çıktığında iki seçeneğiniz bulunuyor, onaylamak ya da sonra onaylamak. Onay vermediğiniz takdirde belirli bir tarihten sonra WhatsApp uygulamanızı kullanamayacaksınız. Onay vermeyenler için bir süre sonra tekrar sözleşme ekranının belireceği tahmin ediliyor.

KONUŞMALARIMIZ REKLAM BİLDİRİMLERİ OLARAK KULLANILACAK MI

WhatsApp daha önce otomatik olarak uygulamaya giriş bilgileri, grup bilgileri ve profil fotolarını, ayrıca telefon, iletişim ve konum bilgilerini sakladığını açıklamıştı.WhatsApp, blog paylaşımlarında Facebook ile veri paylaşımının içeriğin kişiye göre şekillendirilmesi ve örneğin o kişinin ilgileneceği reklamların görünmesi, ayrıca Facebook üzerinden alışverişte ödeme yaptıkları hesabı WhatsApp'ta da kullanabilmek gibi faydaları olacağını söyleyerek yeni kurallarını savundu.

8 Şubat'ta yürürlüğe girecek olan yeni kuralları kabul etmek istemeyenler ise iletişim platformunu kullanamayacaklar.