Rusya'ya yönelik sert eleştirilerde bulunan Rus paralı asker grubu Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in Ukrayna savaşını "bir avuç yaratığın" çıkardığını söylemesinin ardından Rusya, Wagner'i vurdu.

Putin'in talimatıyla gerçekleşen saldırının ardından, Wagner hükümete resmen savaş açtı. Prigojin, halka darbe çağrısı yaparak 'silahını alan sokağa çıksın' derken, Rus tankları da sokaklara indi.

Kremlin'de de hareketlilik yaşanırken Ukrayna'dan da Wagner'in darbe çağrısına 'izliyoruz' açıklaması geldi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı Askeri İstihbarat Dairesi (GUR) Başkanı Kirill Budanov, 'Irkçılar güç ve para için birbirlerini ısırmaya başladılar. Yaşananlar, uzun süredir konuştuğumuz şeyler.' derken, Ukrayna ordusuna da 'durumdan yararlanma' mesajı verdi.

'SÖZ EĞİTİMLİ SALDIRI TUGAYLARIMIZDA'
Budanov, 'Batılı ortakların yetersiz yardımına rağmen Ukrayna ulusunun dayanıklılığı ve cesareti, Rus saldırganlığının en zor günlerinden kurtulmaya yardımcı oldu. Şimdi söz, işgalcilerin omuzlarında Ukrayna'yı ve güçlü, yenilmez ve şanlı ülkemizin bir parçası olmak isteyen bölgeleri özgürleştirecek olan eğitimli saldırı tugaylarımızdadır" dedi.

ŞOYGU KAÇTI İDDİASI
Budanov, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun da katliamın kurbanı olmamak için Rostov'dan kaçtığını iddia etti.