Geçtiğimiz sezon Süper Lig maçlarının oynandığı statlar içerisinde zemininin kalitesiyle adeta parmakla gösterilen Vodafone Park’ın son hali görenleri bir hayli şaşırttı.

Türkiye’nin ilk hibrit çimli stadı olan Vodafone Park’ta sezonun bitimiyle hemen iyileştirme çalışmaları başlamış, çimlerin bir kısmı sökülerek zemin rahatlatılmıştı. Seyreltilen bölgelere de yeni çim ekilerek güçlendirme çalışması yapılan Vodafone Park’ta tüm bu düzenlemeyi Shaqira Konseri bozdu…

YURT DIŞINDAN GETİRİLEN MALZEME İŞE YARAMADI

12 Temmuz’da El Dorado Dünya Turnesi kapsamında İstanbul’a gelen ve Vodafone Park’ta sahne alan Kolombiyalı şarkıcı Shakira’nın konserinde saha zeminini korumak için yapılan plan işe yaramadı. Yurt dışından özel olarak getirtilen ve zemini kaplayan özel malzeme Vodafone Park’ın çimlerini koruyamadı. Yaklaşık 15 bin kişinin saha içinde takip ettiği konser sonrası Vodafone Park’ın çimleri ağır tahribat aldı.

Konser sonrası zarar gören çimlerde yaz aylarında sıkça görülmekte olan çim hastalığı da baş gösterince zemin iyice bozuldu. UEFA Avrupa Ligi ön eleme maçlarıyla sezonu erken açan siyah beyazlılarda konser sonrası başlayan zemin iyileştirme çalışmaları yetişmedi ve LASK Linz maçı mecburen oldukça kötü bir zeminde oynandı.

Karşılaşmanın ardından Vodafone Park’tın durumu hakkında açıklama yapan Beşiktaş, çimlerin tedavi sürecine yetkili firma tarafından başlanıldığını ve 2 haftalık sürenin ardından zeminin kusursuz haline döneceğini belirtti.