Avrupa Parlamentosu Türkiye ile Avrupa Birliği arasında üyelik müzakerelerinin askıya alınmasını öneren raporu kabul etti. Ankara’nın tepkisi ise sert oldu: Antidemokratik, vizyonsuz, tek yanlı raporunuz bizim için yok hükmünde.

KAPAĞINI AÇMADAN İADE EDECEĞİZ

AB Bakanı Ömer Çelik, her satırı Türkiye düşmanlığı kokan rapor için “Ermeni meselesinde tek taraflı tarih anlayışını benimseyen bu raporu kabul etmiyoruz. Bu rapor bir sabotaj raporudur. AP raporunu son iki sene olduğu gibi bu sene de yok hükmünde kabul ediyoruz. Kapağı açılmadan iade edilecektir” dedi. Çelik, şu değerlendirmelerde bulundu:

KAVRAMAKTA ZORLANIYORSUNUZ

“Türkiye'deki Anayasa değişikliklerinin uygulanması durumunda, katılım müzakerelerinin askıya alınması, gümrük birliğinin güncellenmesi için İnsan Hakları Komisyonu'na tüm katılım öncesi fonların askıya alınması yönünde yapılan çağrılar AP'nin Türkiye-AB ilişkilerinin önemini kavramaktan ne kadar uzağa düştüğünü göstermektedir."

MİLLETİN KARARINA SAYGILI OLUN

“Türkiye'den talep edilen şey Türkiye'nin halkın iradesine duyarsız kalmasıdır. Tabii ki böyle bir şey söz konusu olmayacaktır. Referandumun neticesi tabii ki uygulanacaktır. AP'nin böyle bir çağrı yapmaya hakkı yoktur. Bu anti-demokratik bir yaklaşımdır. Bir AP'yi halk iradesine saygılı olmaya çağırıyoruz. Burada bir olgunluk problemi görüyoruz.”

FETÖ’DE TÜM KANITLAR ORTADA

“Pek çok Avrupa ülkesinde PKK sembolleri kullanılıyor. Avrupa Parlamentosu'nun koridorlarında PKK sergisi açılıyor. FETÖ’YE karşı verdiğimiz mücadele son derece meşru bir mücadeledir. Buna karşın somut deliller istemeleri kabul edilemez. Darbe girişimi konusunda bütün kanıtlar ortada. Tarihin en büyük hukuk mücadelelerinden birini veriyoruz.”