Her yıl milyonlarca Müslüman'ın büyük bir sabırsızlıkla beklediği mübarek Kurban Bayramını geride bıraktığımız bu günlerde dinimize yakışmayan temizlikten uzak skandal görüntüler ortaya çıktı. Bursa'daki büyük bir kurban kesim alanında yapılan kesimin görüntüleri vatandaşları isyan ettirdi.

"KURBANLAR BU REZİLLİĞİN İÇİNDE KESİLİYOR'

Temizlik ve hijyenden eserin olmadığı, hayvan pislikleri ile kurbanların iç içe olduğu ve İslami değerlere göre kurban kesimden uzak görüntüyü izleyenler duruma isyan etti. Bursa'daki büyük bir kurban pazarında yapılan kesimde bir vatandaş duruma tepki göstererek 'Müslüman'a İslam'ı yaşatmamak için çaba sarf ediliyor. Her taraf pislik içinde. Kurbanlar bu rezilliğin içinde kesiliyor.' diyerek haklı isyanını dile getirdi.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ KESİMHANESİNE İZİN YOK

Her yıl yüz binlerce kişiyi mağdur ederek hijyenden uzak, pislik içinde depolarda, araba yıkama yerlerinde, sokak aralarında yada devletin gösterdiği yetersiz alanlarda yapılan kesimler 'böyle kurban kesimimi olur' tepkisini sık sık gündeme getirdi. Vatandaşların isyan ettiği görüntülere duyarsız kalan yöneticiler ise bir çok gelişmiş imkana sahip, hijyenik ortam sunan, insanların rahat bir biçimde kurban kesmesine imkanı veren sivil toplum kuruluşları kesimhanesine adeta kapıları kapattı. İnsanlara bu pisliği reva gören yöneticilerin cemaatlerin kesimhanelerini ne amaçla kullandırmaya izin vermediği ise herkesin merak ettiği soru olarak karşımıza çıkıyor.