229 firmaya ait 386 parti üründe taklit ve tağşiş yapıldığı tespit edildi. O listede Afyonkarahisarlı bazı firmalarda yer aldı. Şehir merkezinde faaliyet yürüten 2 firmadan alınan numuneler şok etkisi yarattı.

İKİ İŞLETMEDEN DOMUZ ETİ ÇIKTI

Uydukent'te Devlet Hastanesi karşısında faaliyet yürüten "Akşömine" isimli işletmeden alınan Adana kebap içerisinde domuz eti çıktığı duyuruldu. Aynı şekilde Selçuklu Mahallesi'nde bulunan "Kebapçı Mehmet Usta" adlı işletmeden alınan Adana kebap numunesinde domuz eti çıktığı duyuruldu.

DANA SUCUKLARINDA, KANATLI ET ÇIKTI

Zafer Sucukları'nda kanatlı eti tespit edildiği duyuruldu. Şuhut'ta faaliyet yürüten Ertuğ Et firmasının ürettiği dana sucuğunda da kanatlı eti tespit edildiği duyurular arasında yer aldı.

DOMUZ ETİ YASAKLANSIN ÇAĞRISI

Gıda sektörü bütün ahlaksızlığıyla, her gün bizim ve çocuklarımızın sağlığını tehdit ederken yapılan son denetimde bir çok üründeki hileler de bir kez daha ortaya çıktı. En acı olan durumlardan bir tanesi ise domuz etinin kebap yerine vatandaşa yedirilmesi oldu.

Domuz etinin Türk Gıda Kodeksi'ne göre kasaplık et statüsüne sokulması ve domuz çiftliklerine banka kredisi verilmesinden sonra korkulan oldu. Domuz ve ürünleri artık herkesin uğrak yeri olan marketlerin kasap reyonlarında yerini aldı. Bazı süpermarketlerin et reyonlarında domuz eti hiç çekinilmeden satılmaya başlandı. Müslüman bir ülkede asla kabul edilemez bu durum işlerin hani boyuta geldiğini bizlere bir kez daha gösterdi. Bunun sonucu olarak dinimizin yasakladıklarından birisi olan domuz etinin denetlenmesi değil yasaklanması gerekir.

4