Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Genel Başkanı Mürsel Turbay, disiplinli ve dengeli bir sistem oturtulduğu takdirde Varlık Fonunun çok kısa sürede büyümesinin zor olmayacağına işaret ederek, "Varlık Fonu, ekonomik sabotaj ve saldırılara karşı güçlü bir kalkan oluşturma projesidir." dedi.

Mürsel Turbay, Burdur'da bir otelde, BEM-BİR-SEN Burdur Şubesi Başkanı Selami Keleş ve diğer sendikaların şube başkanları ile bir araya geldi.

Varlık Fonunun "ekonomik sabotaj ve saldırılara karşı güçlü bir kalkan oluşturma projesi" olduğunu vurgulayan Turbay, "Ülkenin büyüme oranında artış sağlanması, istihdam sağlayacak yatırımların artırılması, savunma sanayi, yazılım gibi ileri teknoloji ürünlere yönelik Ar-Ge yatırımları açısından büyük önem arz etmektedir. Disiplinli ve dengeli bir sistem yerine oturtulduğu takdirde varlık fonunun çok kısa sürede büyümesi zor değildir." dedi.

Türkiye'nin tarihinde yaşamadığı yeni bir süreçten geçtiğine de işaret eden Turbay, şöyle devam etti:

"Hz. Mevlana'nın, 'Küle döndüysen, yeniden güle dönmeyi bekle ve geçmişte kaç kere küle dönüştüğünü değil, kaç kere yeniden küllerin arasından doğrulup yeni bir gül olduğunu hatırla' sözünden hareketle, milleti ve devletiyle şanlı tarihinde kendisine yaşatılmaya ve dayatılmaya çalışılan baskı politikaları ve travmalara karşı her saldırıdan alnının akıyla çıkmayı başarmış bir ülke olarak Türkiye'nin, geçmişinden çıkaracağı dersle küllerinden yeniden daha güçlü doğacağından şüphemiz yoktur. Aslolan milli iradedir. Bu amaçla önümüzdeki süreçte gerçekleştirilecek referandumdan hangi sonuç çıkarsa çıksın temennimiz, milletimizi fikir ve duygu planında ayrıştırmaya yönelik kamplaşma ve cepheleşmelerin olmaması yönündedir. İlerleyişimizin yol haritasında her zaman sabır, akıl, şuur, denge, meşruiyet, demokratikliğin olduğu gerçeğini hafızalarımızdan çıkarmamalıyız."