Türkiye’de herkesi derinden etkileyen bombalı terör eylemleri, futbol camiasının merakla beklediği derbi maça kadar yansıdı. Dün 20.00’de oynanması beklenen Galatasaray- Fenerbahçe karşılaşması, peş peşe yapılan ihbarlar nedeniyle başlamasına saatler kala ileri bir tarihe ertelendi.

KAMPTAYKEN ARADI

Bu karşılaşmayla ilgili endişelerin ise daha önceden başladığı ortaya çıktı. Buna göre, önceki gün İstanbul Taksim’de yapılan hain terör eyleminin ardından Fenerbahçe’nin Hollandalı oyuncusu Robin van Persie, Samandıra’da kamptayken Galatasaraylı vatandaşı Wesley Sneijder’i aradı. Sneijder de o sırada takımıyla kamptaydı.

SNEIJDER YANIT VERMEDİ

Van Persie, son dönemde ülkede yaşanan saldırılardan duyduğu endişeyi dile getirerek, "Şu anda ciddi olaylar oluyor. Kulüp yöneticileriyle konuşalım. Derbinin ileri bir tarihe alınmasını sağlayalım. Yarın (dün) oynanması doğru olmaz." önerisinde bulundu. Sarı Kırmızılıların Hollandalı yıldızının Van Persie'ye endişeleri nedeniyle hak verdiği ancak talebi karşısında net bir yanıt vermekten kaçındığı öğrenildi.

"TAM FLORYA'DAN ÇIKIYORDUK..."

Sarı- Kırmızılılar’ın Hollandalı yıldızı, erteleme haberini aldıkları sırada yaşananları anlattı. Sneijder, “Takım olarak tüm hazırlıklarımızı yapıp, otobüse binmiştik. Son kontrollerden sonra Florya Tesisleri’nden ayrılmaya hazırlanıyorduk. Bu sırada karşılaşmanın ertelendiği haberini aldık. İnsanların güvenliği hayatta her şeyden önce gelir” ifadelerini kullandı.

"USLU: ŞAMPİYON OLSAK BUNU ANLATAMAZDIK"

Fenerbahçe Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, erteleme kararıyla ilgili konuştu. Uslu, “Biz de Arena’da seyircili oynamak istiyorduk. Derbinin seyircisiz olması çok anlamsız. Madem bir güvenlik tehlikesi var, sağlıklı olan maçın ertelenmesiydi. Ayrıca, maç taraftarsız oynansa ve biz galip gelseydik, ligin sonunda şampiyon olduğumuzda bunu anlatamazdık. Bu durumu izah etmek zor olurdu” ifadelerini kullandı.

Fanatik