'Psyche: Metal dünyasına yolculuk' adlı NASA misyonu kapsamında sondaj çalışmalarına başlanacağı belirtilirken, asteroitteki altın ve değerli metallerin toplam değerinin 700 kentilyon dolar olduğu tahmin ediliyor. Bu kaynağın insanlara eşit dağıtılması halinde dünyadaki her bir kişinin elde edeceği gelir 93 trilyon dolar. Ekonomi uzmanları, dünyaya getirilecek altının piyasa değerinin kalmayacağı görüşünde.

Oksijeni taştan çıkaracak

Avrupa Uzay Araştırma ve Teknoloji Merkezi'nden bilim insanları, Ay tozunun simüle edilmiş örneklerinden solunabilir oksijeni çıkarabilecek bir sistem üzerinde çalışıyor. Glasgow Üniversitesi'nden araştırmacı Beth Lomax, Ay'daki regoliti (ay üzerinde bulunan taş ve tozdan oluşan bir tabaka) taklit ederek tüketilebilir oksijeni elde etmeye çalıştıklarını belirterek, 'Bu oksijen hem nefes almak hem de roket yakıtı üretiminde gelecekteki Ay yerleşimcileri için son derece faydalı olacak' dedi.

ADINI SEN KOY

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi(NASA), Mars'a göndereceği aracının ismini seçmek için bir oylama başlattı. ABD'de yapılan farklı bir yarışmayla finale seçilen 9 isim NASA'nın internet sitesinde oylamaya sunuldu. 26 Ocak'ta sona erecek oylama sonucunda Mars aracının adı belli olacak. Bu araç ise NASA'nın geçen yıl başlattığı 'Mars'a adını gönder' kampanyasında dünyanın her yerinden 10 milyon 900 bin kişinin gönderdiği ismi Mars'a taşıyacak.