Müslüman ülkeleri başta olmak üzere dünya Doğu Türkistan'da işkenceci Çin'in uyguladığı baskı ve zulme sessiz kalıyor. Çin'in Uygur Türklerini asimile etmek için küçük yaştaki çocukları ailelerinden alarak sözde toplama kampında tutuyor. Çin hükümeti burada uyguladığı yöntemlerle Uygur Türkü küçük çocuklar asimile ederek ailelerinden koparıyor. Bir çok aile Pekin yönetiminin bu alçak politikasına karşı dünya genelinde gösteri yapsa da çocuklarına kavuşamıyor. İstanbul'da bulunan bir grup Uygur kadını Çin zulmüne karşı dünya liderlerine ve annelere çağrı yaparak kendilerine destek vermelerini istedi.

LİDERLERE VE ANNELERE ÇAĞRI YAPTILAR

Grup adına yapılan açıklamada 'Çin hükümetinden çocuklarımızı geri vermesini talep ediyoruz. Türkiye ve ABD başta olmak üzere dünyadaki adaleti seven bütün annelerden ve başkanlardan bize destek olmasını bekliyoruz. Çocuklarımızı sağ salim bağrımıza basana kadar davamızdan vazgeçmeyeceğiz' denildi.

Uygur kadınları ayrıca Türkiye'de bulunan bir çok siyasi parti ve kuruluşa giderek kendilerine seslerini duyurmada destek verilmesini istedi.