istiklal.com.tr

Çin'in Doğu Türkistan'daki insanlık dışı uygulamaları devam ediyor. Bölgede Uygur Türklerine karşı çeşitli işkenceler yapan Çin güçlerinin toplama kamplarındaki insanlık dışı uygulamalarından etkilenen Uygur Türkü, babasının ve annesinin şehit olduğunu belirtip tüm akrabalarının toplama kamplarında tutulduğunu ifade ederek, orada bulunan Türk nüfusun nasıl çile ve işkence çektiğini tek tek anlattı.

TOPLAMA KAMPLARI DOLUP TAŞTI

Sosyal medyada Çin'in Uygur Türklerine yaptığı zulümleri anlatarak tüm gerçekleri gözler önüne seren ve tüm Uygur Türklerinin toplama kamplarına götürüldüğünü belirten Uygur Türkü, artık toplama kamplarında yer kalmadığını, küçücük bir odada 50-60 kişinin yaşadığını ve hatta kamplarda kendiliğinden son 3 ayda 9 kişinin öldüğünü belirtti.

TELEFONLARI TEK TEK KONTROL EDİYORLAR

Uygur Türkü, dünyanın Arakan'ı, Filistin'i, Suriye'yi konuştuğunu ancak Çin'deki zulümlere karşı sessiz kaldığını belirterek bunun sebebini ellerinde hiçbir görüntü olmamasına bağladı. Uygur Türkünün anlattıklarına göre Çinliler herkesin telefonlarını tek tek kontrol ediyor. Sebebi ise yapılan işkencelerle ilgili herhangi bir görüntünün çekilip çekilmediği…İnsanlık dışı uygulamalarla ilgili görüntü bulunursa, anında siliniyor.

ÇİNLİ AJANLAR TEK TEK EVLERİ ZİYARET EDİYOR

Tüm bu insanlık dışı uygulamaların yanı sıra Çinli ajanların tek tek evleri ziyaret ettiğini belirten Uygur Türkü, şu ifadeleri kullandı:

Her bulduklarını toplama kamplarına getiriyorlar. Kamplar artık doldu taştı. Çinli ajanlar tek tek evleri ziyaret ediyor, eğer Uygurca ve Türkçe konuşan varsa, İslam Dini ile alakalı bir şeyler varsa veya ağızdan 'Allah' kelimesi çıkarsa hemen alıp kampa götürüyorlar. Ayrıca babaları kampta olan ve bir başına kalmış olan kız çocuklarına tecavüz ediliyor. Çin, organ çalmada dünya birincisi. Bundan da şüpheleniyoruz.

'ÇİN BAŞKANINA TAPILMASI LAZIM'

Evdeki duvarlarda mutlaka Çin Başkanı Şi Cinping'in resminin olması gerektiğini ve ona adeta tapılması gerektiğini anlatan Uygur Türkü, Çin'deki Uygur Türklerinin cüzdanlarında Çin Başkanı'nın resmini taşıdığını belirtti. Çünkü kendilerini Çin zulmünden korumak için bunu yapmaya mecbur kaldıklarını ifade etti. Eğer başka birinin resmi bulunursa başlarına bela olarak zulmetmeye başlıyorlar.

UYGUR KADINLARI ZORLA ÇİNLİ KOMÜNİSTLERLE EVLENİYOR

Çin'de tek çocuk uygulamasının olduğunu ve ultrason sonucu kız çocuğu tespit edilenlerin kürtaj yapıldığını, sadece erkek çocukların doğumuna izin verildiğini ifade eden Uygur Türkü, konuyla ilgili şu cümleleri kullandı;

Çin'de yüz milyonlarca erkek var ve kız sayısı çok az. Evlenecek kız bulamıyorlar. Bunun için de Uygurlara zulüm etmenin mükafatı ve ganimeti olarak Uygur kadınlarını hediye olarak onlara veriyorlar. Kadınları sıraya dizerek istediklerini alıyorlar. Uygur kadınları Çinli Komünistlerle evlenerek kendi ailelerine zarar gelmemesini istiyorlar ve onların hapisten bırakılmasını, hayatlarının kurtulmasını istiyorlar. Bu nedenle zorla Çinli Komünistlerle evleniyorlar. Sonucunda da intihar olayları da oluyor.

TÜRKİYE'YE ÇAĞRI

Çin'de başı boş kalmış küçük çocukların alındığını ve onlara Çin kültürünün aşılanarak İslam Dinini öğrenmenin ve helal yemenin yasaklandığını, zorla Çince konuşturulduğunu anlatan Uygur Türkü, 'Herkes Arakan'ı Suriye'yi konuşuyor. Arap olsaydık bizi de konuşurlardı. Herkes Çin'e karşı susuyor. Türkiye'deki vatandaşlara sesleniyorum; bu zulme karşı susmayın. Doğu Türkistan için sesinizi yükseltin' diyerek Türkiye'ye çağrıda bulundu.