Çin hükümetinin Uygur Türklerine uyguladığı baskıcı politikaların ulaştığı boyutla ilgili yeni bir bilgi ortaya çıktı. Çin hükümetinin toplama kampında zorla tuttuğu ve ABD’ye kaçmayı başaran Uygur Türklerinden Mehrigul Tursun adlı bir kadın, ABD’li doktorların kısırlaştırıldıklarını söylediğini aktardı. Independent’ın haberine göre, Çin hükümeti, toplama kamplarında zorla tuttuğu Uygur Türkü kadınlara her ay düzenli olarak iğne yaparak ilaç veriyordu.

Uluslararası Af Örgütü'nün Tokyo'daki programına katılan 30 yaşındaki Mehrigul Tursun: "İlaç verildikten sonra 1 hafta boyunca yorgun ve halsiz hissediyordum. Her şeyi unutuyordum ve depresyona giriyordum” ifadelerini kullandı.

Doğu Türkistan’da Çin hükümetinin kuruduğu toplama kampında bir yıldan fazla bir süre kalan Uygur Türkü Gülbahar Jalilova ise düzenli olarak ilaç verilen Uygur Türkü kadınlar arasında yer alıyor.

54 yaşındaki Uygur Türkü kadın, France 24’e yaptığı açıklamada kollarını kapıdaki küçük bir açıklıktan çıkararak iğne olduklarını söyledi.

Çin hükümetinin ‘Yeniden eğitim merkezi’ olarak adlandırdığı toplama kamplarında başta Uygur Türkleri olmak üzere bir milyonun üzerinde Türk ve Müslüman zorla tutuluyor.