Uygur Türk'ü bir kızın sosyal medyada paylaşılan videosu gündem oldu. "Sesimize kulak verin" diyen Uygur kızı tüm dünyanın koronavirüsü salgınına odaklandığını Uygur Türkleri meselesinin ise unutulduğunu dile getirdi. Çin'in her şeyi gizli tuttuğunu ülkede yaşananlardan kimsenin haberinin olmadığını söyleyen Uygur kızı kamplarda tutulan insanların ölüm tehlikesi altında olduğunu ifade etti.

Çin'in asıl hedefinin Uygur Türklerini ortadan kaldırmak olduğunu belirten Uygur kızı paylaştığı videoda şunları söyledi: "Son birkaç gündür haberlere bakıyorum. Her yerde Çin'in son durumu koronavirüsü ile ilgili bir sürü haber yayılmış. Ama asıl mesele olan Uygur Meselesini unutuyoruz. Herkese sesleniyorum içinizde şu kadarcık bir insanlık kalmışsa bizim sesimizi yayın. Bizim gerçek haberlerimizi yapın. Gerçek şeyleri insanlara anlatın. Şu an 3 milyondan fazla insan kamplarda hapislerde kalıyor. Benim annem bile orada. Hala bir haber yok. Virüs çoktan oraya gitmiştir bile ama bizim haberimiz yok.

Çin her şeyi gizli tutuyor. Kimsenin haberi olmuyor. Şu an oradaki kamplarda yaşayan Uygurların hayatı virüsten değil. Çin bir emirle 3 milyondan fazla insanı katledebilir. Sonra derlerki virüs kapıp öldüler. Biz birşey yapmadık. Uygur kadınları eve kısılıp kaldı. Onlar dışarı dahi çıkamıyor. Doğu Türkistan bölgesindeki Uygurların hepsi evlere kapatıldı sokağa bir tane insan çıkamıyor. Silahlı Çin askerleri evlerin önüne dikildi. Kimse dışarı çıkamıyor. Kamplardaki insanlar ise ölüm tehlikesi altında. Dışarıdaki insanlar açlıktan ölmek üzere. Sizlere sesleniyorum bu haberleri yayın. Bütün Uygurları kaybetmek üzereyiz. Çin öyle bir çıldırmış ki şu an insanlık yok orada. Çin'in asıl amacı Uygurlardan kurtulmak."