Batman'ın Hasankeyf ilçesinde 58 yıldır terzilik yapan 72 yaşındaki Zeki Durğun, 29 yıldır çırağı olan Adnan Aydınalp ile kıyafet dikiyor.

Hasankeyf ilçesinde yaşayan 5 çocuk babası Durğun, mesleğini ustası Hasan Cihan'dan öğrendi. Zeki Durğun, 1958 yılında kendi iş yerini açtı. Meslek hayatında 2'si kendi çocuğu olmak üzere 8 çırak yetiştiren Durğun, 29 yıldır da aynı çırakla müşterilerine hizmet veriyor.

Zeki Durğun, "evladı gibi" gördüğü çırağı Adnan Aydınalp ile çeyrek asırdan fazla sürede usta çırak ilişkisinde güzel bir örnek oluşturuyor.

"Usta çırak el ele verip bugünlere geldik"

Durğun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Usta çırak el ele verip bugünlere geldik. Böyle olmasaydı çoktan bu işi bırakmak zorunda kalacaktık." diyerek, ustanın yetiştirdiği çırağı "geleceğe yatırım" olarak görmesi gerektiğini söyledi.

"Sanatta usta, bütün bildiklerini çırağına anlatması lazım ve çırağın ustasını geçmesi gerek. Eğer çırak ustayı geçmezse, o sanat ölür. Bu anlayışla çıraklarımı yetiştirdim." ifadelerini kullanan Zeki Durğun, çırağının yaptığı iyi işleri görünce mutlu olduğunu belirtti.

Adnan Aydınalp ile çalışmaya devam edeceğini kaydeden Durğun, Türkiye'nin 81 ilinden sipariş aldıklarını, siparişleri yetiştirmeye çalıştıklarını aktardı.