Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, Lice ve Hani ilçeleri sınırları içerisinde bulunan dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten ve aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensupları ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, sığınak, barınak ve depo alanları ile uçaksavar mevzilerini tahrip etmek amacıyla operasyon düzenleneceği belirtildi.

Açıklamada, operasyon yapılacak bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla, Lice’ye bağlı Birlik, Şenlik, Abalı, Ergin, Tuzlaköy, Çeper, Duruköy ve Daralan ile Hani’ye bağlı Topçular, Yukarı Turalı, Kalaba, Serenköy ve Uzunlar köylerinde 05.00’dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya sokağa çıkmanın yasaklandığı bildirildi.

1 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyon nedeniyle dün ilan edilen sokağa çıkma yasağının bugün sabah kaldırıldığı Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 1 terörist ölü olarak ele geçirildi.

Lice, Hani ve Kocaköy ilçeleri arasında kalan 8 köyde dün saat 05.00 itibariyle sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş ve yasaklama duyurusunun hemen ardından bölgede helikopter destekli operasyon başlatılmıştı. Operasyonda, gün boyunca kırsal alana yayılan askerler, Lice sınırları içerisinde 1 terörist tespit etti. Çembere alınan terörist, güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürülerek, etkisiz hale getirildi.

Bölgedeki sokağa çıkma yasağı bugün saat 05.00’te sona erdi.