Dünyaca ünlü eski sprinter Usain Bolt’un başlamak üzere olan futbol kariyeri tüm dünyada damga vuruyor. Borussia Dortmund’la antrenmana çıkan daha sonra da ismi bir Güney Afrika kulübüyle anılan Jamaikalı sprinter son olarak Avustralya’da Central Coast Mariners takımıyla çalışmalara başladı. Altı haftalık bir deneme süresi geçirecek olan 31 yaşındaki rekortmen atletin peşinde ise dünyanın farklı ülkelerinden pek çok takımın olduğu biliniyor.

AP’nin Avustralya ofisi, AAP (Australian Associated Press), gittiği takıma ciddi bir reklam da sağlayacak olan Usain Bolt için yarışta olan kulüpler arasında ABD’den, Macaristan’dan ve Türkiye’den kulüpler yer aldığı bilgisini paylaştı. Central Coast CEO’su Shaun Mielekamp’ın resmi sözleşme imzalama yönünde araya girmesi beklenen kulüplerin ciddi baskısını hissettiği belirtilirken gelişmelerin ve takımların önümüzdeki günlerde netlik kazanması bekleniyor.

Toplamda 8 olimpiyat altını bulunan Bolt’un Central Coast Mariners’la anlaşma sağladığının açıklandığı haberle ilgili olarak bir analiz yapan bağımsız bir kuruluşun verilerine göre haberlerin 30 saat içinde 130 milyon insana ulaştığını ve Mariners’ın böylesi bir reklam çalışması için normal şartlarda yaklaşık 1 milyon Dolar ödemesi gerektiği raporda ifade edildi.