Sumru Yavrucuk, Marmaris'te 'Leeanane'nin Güzellik Kraliçesi' isimli tiyatro oyunuyla seyirci karşısına çıktı. Armutalan Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyunda Yavrucuk'a rol gereği su verilmesi gerekirken başka bir sıvı verildi. Su sandığı sıvıyı içen ünlü oyuncu, sahnede kusmaya başladı.

Özel bir hastaneye kaldırılan Sumru Yavrucuk, tedavisinin ardından taburcu edildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

SU OLMADIĞINI FARK EDİNCE HASTANEYE GİTMİŞ

Oyuncu Sumru Yavrucuk'un Marmaris'te sahnede, rol gereği 'su' diye yanlışlıkla içtiği sıvının, araçlarda kullanılan 'AdBlue' denilen su bazlı üre çözeltisi olduğu ortaya çıktı. Şişe içindeki sıvıdan birkaç yudum içtikten sonra bunun su olamdığını fark eden sanatçının hemen hastaneye gittiği belirtildi. Sumru Yavrucuk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'Dün akşamki oyun sırasında, mizansen gereği içmem gereken su bardağına, yanlışlıkla AdBlue sıvısı konmuş. Gerekli tedavi uygulandı. Az önce taburcu oldum. Bu akşam Bodrum’da oynuyorum. Benim için endişelenen herkese teşekkür ederim' dedi.

BELEDİYE YETKİLİSİ: DEKORCULARIN HATASI

Marmaris Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Belma Karabenli Uğur da "Armutalan Kültür Merkezi olarak kulis hizmeti vermiyoruz. Kulis ve dekor işleri tamamen kendi ekipleri tarafından yapılmaktadır. Bizler sadece eksik olunca yardımcı oluyoruz. Bu yaşanan üzücü olay, kendi dekorcularının hatası. Oyunun dekorunda çok sayıda yiyecek ve içecek vardı. Sahneyi hazırlayanların yanlışlığıyla olan bir durum. Oyuncu ile yapmış olduğumuz görüşmede de kendisi dile getirdi. Yaşanan bu hatadan dolayı çok üzüldük. Sanatçımıza acil şifalar ve büyük geçmiş olsun dileklerimizi sunarız" diye konuştu.

YAŞADIĞI OLAYI ANLATTI

Ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Sumru Yavrucuk, sahnede zehirlenmesine neden olan olayı şöyle anlattı: "Sahnede bir kaza diyelim, talihsiz bir kaza. Biz dekorlarımızın arasına, bizim şoförümüzün kişisel, kamyonu ile ilgili kimyasal madde karışmış. Bizim dekorcu arkadaşlarımız da taşırken malzemeleri sahneye çıkartırken, biliyorsunuz turnelerde heyecan oluyor, kaos oluyor. Bizim su bidonlarımız yerine maalesef onları taşımışlar ve kontrol edilmeden onlar bizim bardaklara boşaltılmış. Benim de rol icabı sürekli yaptığım bir mizansen var. Suyu alıyorum kafaya dikiyorum o mizansende ve o an geldi ve bunu tereddütsüz yaptım. İçtiğim anda büyük bir acı hissettim. Bir şeyin ters gittiğini hissettim. Allah'tan ilk perdenin sonunda oldu. 3 saniye sonra içeriye girdim ve affedersiniz istifra ettim. Bir şeylerin doğru gitmediğini anladım, acı gitmiyordu ağzımdan. Tabii ilk perdenin bitimini beklemek zorunda kaldık hiç kimse anlam veremedi buna. Aynı şey rol arkadaşımın da başına geldi Rüçhan Çalışkur'un başına da geldi. İkimizde ağzımızda alevlerle çıktık ve ondan sonra oyun çıkışında şoförden öğrendik adblue diye bir madde varmış, ağır vasıtaların yakıtlarının doğaya kazandırmak için yakıcı bir yanıcı bir maddeymiş. Bunun tam bilimsel açıklamasını yapamıyorum kusura bakmayın o kadar çok şey okudum ki bununla ilgili. Sonra hastaneye gittik ve müşahede altına alındık, çünkü organlarda büyük tahribatlar yapan bir maddeymiş. Güzel geçti, bütün hastane seferber oldu bizim için. Açıkçası biraz solunum yolları dışında pek bir problemim yok ve kendimi çok daha iyi hissettiğim için bir engel görmedim bugün sahneye çıkmak için."

Bu arada, Bodrum Belediyesi Heredot Kültür Merkezi'nde sahnelenecek 'Leenane'nin Güzellik Kraliçesi' tiyatro oyununun tüm biletlerinin satıldığı öğrenildi.