AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, CNN TÜRK'te yayınlanan Hande Fırat'ın sunduğu Gece Görüşü programında açıklamalarda bulundu.

"Ali Babacan hareketi tabanınızdan oy alır mı?" sorusu karşılığında "AK Parti'nin iki hikayesi var" diyen Ünal sözlerini şöyle sürdürdü:

"İki hikayemiz var. Biri Recep Tayyip Erdoğan, diğeri AK Parti. AK Parti'nin hikayesi bir millet aşkı hikayesi. Ve bu hikayenin içerisinde ilk ayrılığımız yaşamıyoruz. AK Parti'den ayrılanlara ne olduğunu , nerelere savrulduğunu gördük. Ben şu açık bir şekilde söyleyeyim. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle Türkiye'de bütün siyaset değişti.

'Seçimlerin matematiği değişti'

Türkiye'de seçimlerin matematiği de değişti ittifaklarla beraber. Ve Türkiye'de son seçimde gördük ki 0,2'lik partiler de önemli bir hale getirebiliyor. Şimdi burada kritik soru şu bunlar iktidar olmak için mi parti kuruyor, yoksa 0.2'lik parti olmak için mi parti kuruyor.

'Dış politikada, operasyonlarda AK Parti'ye destek yüzde 80'dir'

Kamuoyu araştırmaları AK Parti'nin şu anda halk tarafında memnuniyetle karşıladığını gösteriyor. Yeni kurulacak partilerle ilgili toplumsal bir derinlik, toplumsal bir karşılık var mı? Böyle bir şey gözükmüyor. Dolayısıyla bu konuyu da fazla konuşmaya gerek yok. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sürdürülen dış politikada, operasyonlarda AK Parti'ye destek yüzde 80'dir."