Ümraniye Belediye Baykanı İsmet Demir, ilçesinde tertiplediği etkinlikle gündemde. "Sevilen sanatçıların ve birbirinden güzel gösterilerin sahnelendiği Yazfest 2021'in son gecesiydi. Müzik dünyasının sevilen iki ismi Demet Akaln ve Hande Yener'in sahne aldığı coşkulu, keyifli bir geceyi geride bıraktık. Seneye yeni bir Yazfest'te buluşmak üzere..." şeklinde etkinliği güzelleyen Yıldırım'a tepki yağarken AK Parti'nin toplumu nasıl dönüştürdüğünün de somut örnekliğine vurgu yapıldı.

Pandemi kurallarının hiçe sayılmasına mı, 'dindar nesil yetiştirme' iddiasındaki tutarsızlığınıza mı, şehit haberlerine rağmen eğlenceye devam edilmesine mi yoksa eşcinselliğin normalleştirilmesine mi yanalım?

Pandemi önlemlerinin hiçe sayıldığı konser AK Parti'nin 'dindar gençlik yetiştirme' gayesindeki tutarsızlığını da gözler önüne serdi. İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nden şehit haberlerinin geldiği 11 Eylül tarihinde konser düzenlenmesi rezaletin bir diğer boyutunu oluştururken vatandaşlar Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım'a sert tepki gösterdi. Öte yandan bir rezalet haberi de Bursa'dan gelirken AK Parti'li Kestel Belediyesinin eşcinsel bir şarkıcıya konser verdirteceği öğrenildi.

Ümraniye Belediyesi tarafından, 8-12 Eylül tarihleri arasında farklı şarkıcıların katılımıyla bir dizi konser gerçekleştirildi. 'Yaz Fest 2021' ismi verilen etkinlikler, Derya Uluğ ve DJ Kaan Gökman konserleri ile başlarken programlar Hande Yener ve Demet Akalın konserleri ile son buldu. Ümraniye Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilen konserler rezalet görüntülere sahne olurken programlarda pandemi önlemlerinin umursanmadığı görüldü. Konser alanında çekilen görüntüler izleyicilerin sosyal mesafe kuralına uymadığını ve birçok kişinin maske takmadığını gösterdi.

DİNDAR NESİL BÖYLE Mİ YETİŞECEK?

AK Parti'nin yönettiği Ümraniye Belediyesince düzenlenen organizasyonun tepki çeken bir başka yönü daha oldu. Bu bağlamda ahlaka mugayir görüntülerin ortaya çıktığı konserler, 'AK Parti bu şekilde mi dindar gençlik yetiştirecek?' sorusunu akıllara getirdi. Öte yandan söz konusu konserlere ilişkin olarak sosyal medyada da yorumlarda bulunulurken vatandaşlar skandal görüntülere tepki gösterdi.

'Yaz Fest 2021' isimli konserlere dair sosyal medyada yapılan yorumlardan bazıları şu şekilde:

* İsmet bey, bir belediye başkanı olarak bu tür organizasyonlarda üstlendiğiniz vebalin farkında olmadan yapmışsınızdır inşallah.

* Ümraniyemize bu görüntüler yakışmadı.

* İsmet abi, hepsini baştan sona izlediniz mi? Bu çalışmanız ile yıllarca okuduğunuz Siyer-i Nebi'den kültür aktarımı noktasında gençlere neler vermiş oldunuz? Saatlerce Kur'an, hadis alıntısı yaparak konuşabilirsiniz, bu çalışmada bunlardan ne kadar faydalandınız?

* Tebrikler, dindar nesil yetiştirme çabanız takdire şayan!

* Kovid zaten sadece ibadethanelerde var ve sadece oradan bulaşıyor siz de rahat rahat eğlenin bakalım.

* Seçilmiş bir yönetim kendi kitlesinin inancına ve kültürüne ancak bu denli ihanet edebilir. Ümraniye nüfusu adedince yazıklar olsun diyorum.

* Kaç defa yazıp yazıp sildim bilemedim! Ne diyeyim Allah yar ve yardımcınız olsun…

* Siz keyif aldıysanız çok sevindik. Gece 12' ye kadar vur patlasın çal oynasın şeklinde Hekimbaşı Mezarlığı'nın tam karşısında, şehitlerimiz varken eğlenmeniz takdire şayandı. Ertesi gün okula gidecek çocukları, yaşlı ve hastaları söylemeye gerek yok zaten, önemli olan eğlenmenizdi.