TÜRDEB tarafından düzenlenen Uluslararası Dergi Fuarı'na, 20 ülkeden 305 dergi katıldı. Dergi temsilcileri fuardaki okuyucu ilgisinden memnuniyetlerini dile getirdi.

Türkiye Dergiler Birliği (TÜRDEB) tarafından bu yıl Sirkeci Garı’nda 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Dergi Fuarı'na, 20 ülkeden 305 dergi katıldı. Dergi temsilcileri, fuardaki okuyucu ilgisinden memnuniyetlerini dile getirdi.

Fuara Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'dan katılan Elif Çocuk Dergisi Yayın Yönetmeni Melika Nezirovac, bu yıl 6. yılını kutlayan derginin 43. sayısını çıkardıklarını belirterek, "Dergimiz, Din Öğretmenleri Derneğince okullarda satılan bir dergi. İçeriğini tamamen din öğretmenleri yazıyor ve hazırlıyor.”dedi.

Makedonya'nın başkenti Üsküp'ten fuara gelen Köprü Dergisi Editörü Mehmed Arif, Köprü'nün 3 ayda bir okuyucuyla buluştuğunu aktararak, "Dergimiz 2002 yılından itibaren Üsküp'te yayımlanmaya başladı. Başlarda Türkoloji öğrencilerinin çalışmaları ve çabalarıyla yayımlanırken, şu anda artık yayın kadrosu çok genişledi. Gönüllü arkadaşlarımızın ortak çabalarıyla “

Şimşek: Türkiye'de de dergimizi yayımlama planları var

Hollanda'dan 1 Pırıltı Dergisinin yazarı ve grafik tasarımcısı Sinan Şimşek, fuarı ziyaret eden

Cezayir'den fuara katıldıklarını söyleyen, Dr. Toumi Abdemahmaae de El Bassira Center isimli dergi grubuyla fuarda yer aldıklarını, Bu yıl daha güzel bir organizasyon olduğunu söyledi.

Filistin'de yayımlanan Samah Dergisini temsilen fuara katılan Dr. Abed Khouja ise Kudüs'ten geldiklerini söyleyerek, şöyle devam etti:

"Dergimiz okuldaki çocuklar için hazırlanan bir dergi. Çocukların yaratıcı düşüncesini geliştirmeyi hedefliyoruz dergide. Ayrıca hikaye ve resimlerimizde, çocuklarla iyi geçinmeyi işliyoruz. Filistin'de bu tür yayınlanan ilk çocuk dergisi ve en güçlü dergi. 26. yılına giren dergimizin 190. sayısı .”

Okuyucuların yoğun ilgi gösterdiği fuar, 15 Mayıs'ta gerçekleştirilen "Uluslararası Dergiciliğin Ödülleri" töreniyle sona erdi.