Cumhurbaşkanlığı'nın basın servisi tarafından bildirildiğine göre;

Zelenskiy 'Bu yasa yalnızca istihbarat için yeni fırsatlar değil, aynı zamanda istihbaratın stratejik ve operasyonel bileşenlerinin önemli ölçüde güçlendirilmesini, analitik çalışmanın iyileştirilmesini ve alınan bilgilerin kalitesinin önemli ölçüde güçlendirilmesini sağlayan, devlet için büyük bir sorumluluktur.' dedi.

Zelenskiy konuşmasında şunları kaydetti ;

"İstihbarat Kanunu, Ukrayna'nın Avrupa-Atlantik entegrasyonu için ihtiyaç duyulan en önemli adımlardan biridir.

Yasa, AB ve NATO ülkelerindeki istihbarat teşkilatlarının faaliyetlerini düzenleme tecrübesi dikkate alınarak geliştirilmiştir.

Ukranya'nın Hedefi NATO'ya Tam Üyelik !

Yasa, istihbaratın işleyişine ilişkin yasal ve örgütsel çerçeveyi, istihbarat görevlilerinin yasal statüsünü ve sosyal garantilerini ve istihbarat üzerinde kontrollerin uygulama prosedürünü tanımlamaktadır.

Yasanın hükümlerine göre, Ukrayna'daki istihbarat teşkilatları Ukrayna Savunma Bakanlığı'nın istihbarat teşkilatı, Ukrayna Dış İstihbarat Teşkilatı ve Devlet Sınır Teşkilatı istihbarat teşkilatıdır.

Başlıca görevleri, istihbarat bilgilerinin zamanında sağlanması, Ukrayna'nın ulusal çıkarlarının gerçekleştirilmesine yardımcı olmak ve kanunla belirlenen alanlarda ulusal güvenliğe yönelik dış tehditlere karşı koymaktır.

İstihbarat teşkilatlarının genel liderliği Ukrayna Cumhurbaşkanı tarafından yürütülmektedir ve doğrudan liderlik, Cumhurbaşkanı tarafından atanan ve görevden alınabilecek başkanları tarafından yapılmaktadır."