Sözcü yazarı Uğur Dündar, bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı vErdoğan açık bir mektup kaleme alarak SMA'lı çocuklar için harekete geçilmesini istedi.

Dündar mektubuna "Sayın Cumhurbaşkanım, Günlerdir gözüme uyku girmiyor.Uyumak için ne zaman yastığa başımı koysam, kulağıma minicik bir bebeğin çığlıkları ve "Yavrumu kurtarın, ne olur bir şeyler yapın, yardım edin" diye haykırıp, çaresizliğin ve acının sesini duyurmaya çalışan bir annenin feryatları geliyor." diye başlayarak şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemiz nerelere yardım yapmıyor ki? Suriyeli sığınmacılardan tutun da, unutulmuş Afrika ülkelerine kadar, Türkiye Cumhuriytei Devletimiz yardım ellerini uzatıyor. Oralara milyar dolarlar gönderiyor.

Sayın Cumhurbaşkanım, O milyar dolarların hepsini harcasak SMA'dan yitip giden bir bebeğimizi geri getirebilir miyiz? Oysa değerli bilim insanı Prof. Dr. Coşkun Özdemir'in öğrencilerinden, halen Ohio Üniversitesi Çocuk Hastanesi'nde görev yapan Prof. Zarife Şahenk'in verdiği bilgilerden biliyoruz ki; hastane hekimlerinden Prof. Dr. Jerry Mendell'in 2 yaşından küçük tüm SMA hastası bebeklere uyguladığı gen tedavisi (Zolgensema) çok başarılı sonuçlar veriyor.

Ancak tedaviye erken başlanması çok önemli. Bu yapıldığı takdirde semptomlar birkaç hafta içinde kaybolabiliyor.Vereceğiniz bir talimatla Sağlık Bakanlığımız Prof. Dr. Jerry Mendell Prof. Dr. Jerry Mendell Bonn Üniversitesi Çocuk Nörolojisi Bölümü Başkanı Prof. Kirschner ve ekibiyle temasa geçip, hasta bebeklerin tedavisini üstlenebilir." ifadesini kullandı.

"SMA'LI BEBEKLER ARTIK ÖLMESİN"

Dündar, yazısının devamında şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanım, o bebekler adına size yalvarıyorum, şu ekonomik zorluklar içinde gereken para toplanamadığından, çoğu hayal kırıklığıyla biten kampanyalar için ana babalara avuç açtırmayın, bebeklerimizi ölümden kurtaracak talimatı daha fazla gecikmeden lütfen bir an önce verin. İlgililere 'Gereken neyse yapılsın, SMA'lı bebekler artık ölmesin' deyin."