Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezonu Ağustos ayı içinde tamamlamayı planlayan UEFA, 20 Ekim tarihinde başlatmayı planladığı gelecek sezon öncesinde ön eleme maçlarını yapmamayı ya da farklı planlar üzerinden devam etmeyi düşünüyor.

6 TAKIM ELEMEDEN GELİYOR

Mevcut sistemde Şampiyonlar Ligi'nde 24 takım liglerinde elde ettikleri derecelere göre doğrudan Şampiyonlar Ligi bileti alırken, Şampiyonlar Ligi ile UEFA Avrupa Ligi'ni kazanan takımlar da doğrudan gruplarda yarışmaya hak kazanıyor. Geride kalan 6 takım ise ön eleme turlarından geliyor.

UEFA AVRUPA LİGİ KARIŞIK

Avrupa Ligi'nde ise sadece 48 kulübün 17'si doğrudan bilet alıyor ve mevcut durum daha da karmaşık bir hal alıyor. UEFA, burada da tek maçlık eliminasyon sistemi düşünmeyi düşünürken, alternatif bir sistem bulamadığını belirtiyor.

27 MAYIS'TA VİDEOKONFERANS

UEFA Yönetim Kurulu, 27 Mayıs tarihinde federasyonlarla bir videokonferans düzenleyecek ve gelecek sezonun takvimi için hazırlanan planlar bildirilecek.

ULUSLAR LİGİ KARARI

UEFA, gelecek sezon milli aralarda haftada 3 maçlık bir fikstür hazırlıyor. Milli Takımlar, 3 gün arayla 3 maç oynayacak ve Uluslar Ligi organizasyonunun da devamı böyle sağlanacak.

KAYNAK: SPORX