DeLorean otomobilleri, Robert Zemeckis'in ikonik Geleceğe Dönüş filmiyle hayatımıza girdi ve 80'li yılların pop kültürüne adını yazdırdı. DeLorean ailesinin yeni kuşağı, uçan arabaya yeni bir çizgi, anlam vererek markayı tekrar gün yüzüne çıkartmak istiyor. Paul DeLorean bu hayalleri gerçeğe dönüştürmek istiyor. Paul'un şirketi DeLorean Aerospace, kişisel uçan arabalar üretebilmek için çalışıyor. Şirketin son geliştirdiği prototip araç ise bu hayale oldukça yaklaştı.

TEK ŞARJLA 193 KİLOMETRE

DR-7 isimli iki kişilik araç, dikey iniş ve kalkış yaparak tek şarjda 193 kilometrelik mesafeyi gidebilecek şekilde tasarlandı. Şirketin diğer uçan araçları yalnızca 40 ile 80 kilometre gidebiliyordu. Bu nedenle DeLorean'ın hedefi normalin çok üstünde. DR-7’nin saatte maksimum 386 kilometre hıza erişebildiğini açıklayan DeLorean, tek seferde gidilebilecek menziliyse 193 kilometre olarak veriyor.

KATLANABİLİR KANATLARA SAHİP

Aracın uzunluğu yaklaşık 6, kanat açıklığı ise 5.6 metre. DR-7, garaja sığabilmesi için kanatları katlanabilecek şekilde dizayn edildi. Araç uçabilmek için gövdenin altına yerleştirilmiş bir çift elektrikle çalışan fandan gücünü alıyor. Fanlar kalkıştan sonra aracı ileri itmek için gidiş yönüne doğru dönüyor. Otopilot sistemine de sahip aracın ne zaman uçuşa hazır olacağı ise şimdilik net değil.

15 YIL BEKLEMEMİZ GEREKECEK

Her ne kadar kendi kendine sürüş veya uçan araba gibi çeşitlilik olsa da geleceğin otomobilleri, herkes tarafından kullanılmadan önce düzenleyici engellerin üstesinden gelmek durumunda. Uzmanlar, uçan otomobiller için en az 15 yıl beklememiz gerektiğini söylüyor. Yine de gelecekte otomobillerin yalnızca yollarda olmayacağını tahmin etmek zor değil.