Reuters'ın haberine göre Uber'in patronu Kalanick görevini bıraktı. Bir süredir Uber'ın yönetim kadrosunda ciddi sıkıntılar yaşandığı biliniyor. Cinsel taciz, ticari sır, ayrımcılık iddiaları derken uygulamanın kendisinden ziyade içerisindeki olaylar nedeniyle anılan Uber'in patronu Kalanick'in sağ kolu diye nitelendirebileceğimiz Emil Michael görevinden ayrılmış

Yakın zamanda annesini trajik bir kaza sonrasında kaybeden ve geçtiğimiz Cuma günü toprağa veren Kalanick ise çalışanlarına gönderdiği bir mektup sonrası süresiz izne ayrıldığını açıklamıştı. Ayrıca Uber, diğer yandan şubat ayından beri cinsiyetçilik ve taciz suçlamalarıyla mücadele etmeye çalışıyor. Eski çalışanı, Susan Fowler isimli bir mühendisin, Uber’den ayrıldıktan sonra yazıdığı taciz suçlamalarıyla dolu blogu ardından araştırmalara başlayan şirket, 20’den fazla çalışanının işine son vermişti.

Yaşadığı zor günler ve yenilenme sürecine girmek için süresiz izne çıktığını açıklayan Kalanick'in görevlerini bir süredir yönetim kurulundan oluşan bir ekip tarafından üstleniyor.