ABD merkezli sosyal medya kuruluşu Twitter, Çin'in Washington Büyükelçiliği'nin resmi hesabını kilitledi.

Şirketten yapılan açıklamada, büyükelçiliğin Çin'in Doğu Türkistanlılara yönelik politikalarını savunan paylaşımda bulunarak, platformun insani duruş politikasının ihlal edildiğini bildirdi.

Euronews'in aktardığı habere göre, Washington'daki Çin Büyükelçiliği hesabı, devlet destekli China Daily gazetesi tarafından yayınlanan ve 'araştırma' olduğunu iddia ettiği bir makaleye atıfta bulunarak, Uygur kadınların özgürleştiğini ve artık "bebek yapan makineler" olmadığını öne süren bir ileti paylaşmıştı.

Söz konusu ileti önce Twitter tarafından kaldırıldı ardından da iletinin artık mevcut olmadığını belirten bir bilgi notu konuldu.

Paylaşımın altında, "Bu paylaşım Twitter kurallarını ihlal etmiştir" ibaresi konuldu, paylaşımın daha sonra tamamen ortadan kayboldu.

Çin Büyükelçiliği'nin hesabından 9 Ocak tarihinden bu yana herhangi bir paylaşım yapılmadı.

Twitter'ın büyükelçiliğin hesabını askıya almasından kısa süre sonra, Trump yönetimi Çin'i Doğu Türkistan'da soykırım yapmakla suçladı.

Uygurlar başta olmak üzere insan hakları örgütleri, Çin'i, Doğu Türkistan'daki kadınları kısırlaştırmakla suçluyor.

SUÇLAMAYA JOE BİDEN YÖNETİMİNDEN DESTEK GELDİ

Twitter Sözcüsü yaptığı açıklamada, "Yazdığınız tweetle ilgili olarak, insandışılaştırma (insani niteliklerden yoksun bırakma çabası) karşıtı politikamızı ihlal ettiği için işlem yaptık. Politikamız gereği, bir grup insanın dini, sosyal sınıfı, yaşı, engellilik durumu, hastalık, ulusal köken, ırk veya etnik kökenlerine göre insanlıktan çıkarılmasını yasaklıyoruz." sözleriyle şirketin kararını aktardı.

Washington'daki Çin büyükelçiliği, konuyla ilgili sorulara henüz yanıt vermedi.

Çinli diplomatlar ve devlet medyası Twitter'ın ülkede kullanımı yasak olsa da özellikle propaganda amaçlı olarak bu platformu kullanıyor.