Suriye’de Ramazan’da da her gün Esed rejiminin saldırılarına maruz kalan Türkmendağı'nda yaşayanlar, iftar ve sahurlarını tünel ve sığınaklarda yapıyor. Okunan ezan sonrası, araç aküleriyle aydınlatılan sığınaklarda oruçlarını açan Türkmenler, teravih namazını da burada cemaatle kılıyor.

ZORLU VATAN MÜCADELESİ

Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki Türkmendağı bölgesinde Esed rejiminin yoğun bombardımanına maruz kalan muhalifler, toprağın altına kazdıkları sığınak ve tünellerle hayatta kalmaya çalışıyor. Birçok ihtiyacını burada karşılayan Türkmenler, günün büyük bölümünü sığınaklarda geçiriyor. Katil rejime karşı mücadele veren Türkmenler, ellerinde kalan köylerini korumaya çalışıyor.

NÖBETLEŞE İFTAR AÇIYORLAR

Dağlık, ormanlık alandaki bölgelerine hemen her gün saldırı alan Türkmenler, iftarlarını karanlık tünellerde nöbetleşe açıyor. Ezanlarını da tünelde okuyup, namazlarını da burada kılıyorlar. Hemen her ev, karargah ve mevzilerinin yanlarındaki yamaçlara sığınaklar kazan muhalifler, saldırı anında buralara geçerek kendilerini mermilerden, sürekli düşen top ve füzelerden koruyor. 4’TE

Muhalifler, sığınakları hem karargah ve barınma alanı olarak hem de bir yerden başka bir yere güvenli geçiş yolu olarak kullanıyor.