Kripto para sektörü ile ilgili her geçen gün yeni ve önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Tesla ve Microsoft gibi teknolojiye yön veren şirketlerin artık resmi olarak kripto para birimlerini tanıyıp ödeme almaya başlaması ile birlikte hem devletler hem de farklı sektörler yönünü dijital para birimlerine yöneltmiş durumda.

Bitci Teknoloji, lüks otomobil tutkunlarının ilgisini çekecek yeni projesini açıkladı. Buna göre, 1982 yılından bu yana McLaren, Cadillac, Bugatti, Tesla gibi 11 binden fazla üst segment otomobili sahipleriyle buluşturan Royal Motors, bugünden itibaren geçerli olacak uygulamayla, kullanıcılara ödemelerini Türkiye'nin ilk yerli coin'i olan Bitcicoin ile gerçekleştirme imkanı sunacak.

Hem Bitci.com hem de Royal Motors tarafından yapılan açıklamalarda, bu tür bir anlaşmanın onur verici olduğu ifade edildi. Royal Motors Başkan yardımıcısı A. Hilal Aysal tarafından yapılan açıklamalarda teknolojik gelişmelerin otomobil sektörünü de doğrudan etkilediği ve Royal Motors olarak yeniliklere entegre olma gereksinimini hissettiklerini, bu yüzden de Bitci Teknoloji ile anlaştıklarını söyledi. Bitci Teknoloji CEO'su Onur Altan Tan ise bunun Türkiye'de bir ilk olduğunu, Bitcicoin kullanılar ak otomobil alınıp satılabileceğini söyledi. Tan, farklı sektörlerde de benzer çalışmalar sürdürdüklerinin müjdesini de vermiş oldu.

Bitci'nin konuyla ilgili yaptığı bir paylaşım şöyle