Türkiye, Trabzon Maçka’da askerlere teröristlerin yerine gösterirken şehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbül’e ağlıyor. Trabzon’da her yer Eren için ayyıldızlı bayraklara büründü, milyonlarca insan sosyal medya hesaplarından Eren için paylaşımlarda bulundu, spor ve siyaset dünyası alçaklığı kınadı.

MEKANIN CENNET OLSUN
Eren’in naaşı uğrunda öldüğü toprağı Maçka’da aile kabristanlığında defnedildi. Eren için Maçka Merkez Camisi'nde düzenlenen törene binler katıldı. Maçka Belediye binasına Eren’in fotoğrafının yer aldığı afiş asılırken, afişin üzerinde, "Eren Bülbül Maçka seni unutmayacak. Tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun" yazıldığı görüldü.

BEN DE ŞEHİT OLACAĞIM

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Maçka’ya giderek acılı aileye taziye diledi. Eren’in ağabeyi Erif Bülbül terörü lanetleyerek, "Ne diyeyim ki. Allah teröristlerin belasını versin. İnanılacak gibi değil. Eren televizyonda çatışma haberlerini izlediğinde, şehit olduğunda çok üzülür ve kızardı, 'ben de askere gideceğim ve şehit olacağım.' derdi. Gerçekten de oldu." diye konuştu.