Aydın Halıcılık tarafından düzenlenecek müzayedede, asırlık el dokuması halı ve kilimler yeni sahiplerini bulacak. 20 Ekim Cumartesi günü 10.00-18.00 saatleri arasında Tunalı Otel müzayede salonunda sergilenen halı ve kilimler, 21 Ekim Pazar günü saat 14.00'da müzayede yolu ile satışa sunulacak.

DOKUMACILIK KÜLTÜRÜNÜ GÖZ ÖNÜNE SERİYORUZ

Onlarca çeşit halı ve kilim 21 Ekim Pazar günü, saat 14.00’de Tunalı Otel'de gerçekleştirilecek müzayedede 100TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Etkinlikle ilgili İstiklal Gazetesi'ne konuşan Aydın Halıcılık Genel Koordinatörü ve Dokuma Eksperi Mehmet Aydın, "Sergi ve müzayedeyi 10 yıldır geleneksel olarak düzenliyoruz. Yok olmaya yüz tutmuş dokumacılık kültürünü gözler önüne sereceğiz. El dokuması halılar ve dokuma kültürünün yeniden canlanmasını amaçlıyoruz" dedi.

Aydın, yerli ve yabancı turistlerin müzayedeye büyük ilgi gösterdiğini belirterek
Türk kültürünü yansıtan halıların yanı sıra İran ipek ve yün halıları, Ermeni motiflerini yansıtan halılar, yörük ve Afgan motiflerini taşıyan halılarının da sergilendiğini kaydetti.

Aydın şunları kaydetti;

40 yıldır edindiğim tecrübelerimle ücretsiz halı eksperliği yapıyorum. Ülkemizde antika değeri bulunan halı ve kilim müzesi yok denecek kadar az durumda. Bazı müzelerde çok az sergilendiğini görmekteyiz. Oysaki dokuma kültürümüz çok zengin ve geçmişimizi günümüze taşıyor. Dokuma bir sanattır, bir kültürdür ve kuşaktan kuşağa aktarılması gerekir. Yaptığımız müzayedelerle değerli antika halı ve kilimleri sizler için sunmaktayız. Müzayedelerimize hepinizi bekleriz.

MEHMET AYDIN KİMDİR?

Ankara'da 11 yaşından itibaren antika halı, halı ve kilim tamiri işi yaparak meslek hayatına atılan Aydın, ilkokuldan sonra babası tarafından meslek öğrenmesi için antika halı ve kilim tamiri yapan bir dükkana çırak olarak verildi. O günden bu yana halı ve kilim tamiri yapan Mehmet Aydın 40 yıllık tecrübesiyle halı eksperliği yapıyor ve düzenlediği müzayedelerle değerli antika halı ve kilimleri vatandaşların beğenisine sunuyor.