Filistin'in başkenti Kudüs'te yaşanan vahim olaylar, Türkiye başta olmak üzere birçok İslam ülkesinde protesto ediliyor. İsrail zulmünün sınır tanımadığı Kudüs'te mukaddes mekanlarla birlikte kadın ve çocuklar da hedef alınırken, Türkiye'den farklı sesler yükselmeye başladı.

TÜRKİYE ASKER GÖNDERSİN

Gazeteci yazar Halis Mutlu, Türkiye'nin Kudüs'e asker göndermesinin artık kaçınılmaz olduğunu söyledi. Türkiye öncülüğünde Kudüs'e gönderilecek askeri birliği Malezya, Pakistan gibi ülkeler başta olmak diğer İslam ülkelerinin de asker vermesi gerektiği kaydeden Mutlu" Kudüs sadece Filistinlilerin değildir, tüm Müslümanlarındır. Allah'ın mukaddes kıldığı, peygamberlerden miras kalan Kudüs'ü korumak her bir Müslümanın boynunun borcudur. Türkiye'nin ise bir adım daha ötede sorumluluğu var. Çünkü Filistin toplarkalı 103 yıl öncesine kadar Osmanlı'nındı. Burada, Türkiye'nin dini, tarihi, kültürel müktesebatımız var. Türkiye'de sürekli dile getirilen "Kudüs kırmızı çizgimizdir" sözünün altı artık doldurulmalıdır" dedi.

ERBAKAN DAHA ÖNCE YAPTI

Merhum başbakan Necmettin Erbakan'ın daha önce Kudüs'e asker gönderdiği ortaya çıktı. Erbakan'ın aldığı kararın emsal olabileceğine değinen Mutlu, "Merhum Erbakan hoca Müslümanların 4. haremi olarak kabul edilen Kudüs'ün hemen güneyinde bulunan El Halil'e asker göndermişti. 1997 yılında yaşandı bu olay. Pekala şimdi de bu yapılabilir. Kaldıki sadecec asker gönderme kararı alınsa bile bu karar İsral'i hizaya sokmaya yeter" dedi.

İŞTE ERBAKAN'IN ASKER GÖNDERME KARARI