İstanbul merkezli ACM Holding'in bir İspanyol'a kiralanan uçağa Brezilya'da baskın düzenlendi, Ceara eyaletinde yapılan aramada 24 bavul içinde toplam bin 304 kilo kokain ele geçirildi.

Brezilya Adalet Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Brezilya Federal Polisin, Fortaleza Havaalanı'nda bir Türk jetine operasyon yapıldığı belirtildi. Açıklamada, İspanyol yolcu ve uçağın 4 Türk mürettebatı sorgulanmak üzere gözaltına alındığı belirtildi.

"YOLCU VE PİLOTLAR GÖZALTINDA"

İYİ Parti İBB Meclis Üyesi Ali Kıdık, sosyal medya hesabından kokainin yakalanma görüntülerini paylaşarak şunları kaydetti:

"Türk iş jetinde onlarca valiz dolusu kokain yakalandı. Brezilya Fortaleza Havalimanı'ndan Belçika'ya uçacak olan yolcunun olduğu iddia edilen kokainlere el konuldu. Yolcu ve pilotlar gözaltına alındı."

SADECE SORUMLU KAPTAN SORGUDA

VOA Türkçe'nin ulaştığı ACM Havayolları yetkilileri de gözaltına alınan mürettebattan üçünün serbest bırakıldığını, ancak sorumlu kaptan pilotun sorgusunun devam ettiğini söyledi.

Ayrıca Affan Yatırım Holding bünyesindeki ACM Havayolları'na ait TC-GVA kuyruk tescilli Gulfstream IV tipi uçağın İstanbul Havalimanı açılış törenine katılan tek özel jet olduğu ortaya çıktı.

Özel jetin sahibi İş insanı Şehmuz Özkan'a ait İstanbul merkezli ACM Airlines, TC-GVA uçağının İspanyol bir yolcu tarafından kiralandığını ve şahısla hiçbir bağlantılarının olmadığını açıkladı.

"ŞİRKETİMİZİN HİÇBİR İLGİSİ YOK"

ACM Airlines konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Uçağın Belçika Brüksel Havalimanı'na kalkış için hazırlıkları yapıldığı esnada uçağı kiralayan İspanya pasaportuna sahip yolcuya ait şahsi bavullarda, Brezilya güvenlik güçleri tarafından yapılan arama sonucu uyuşturucu madde bulunmuştur. Söz konusu müşteri ve şahsi eşyalarının şirketimiz ve uçuş ekibimiz ile hiçbir ilgisi olmadığı ve yolcu eşyalarının kontrol sorumluluğunun tamamen havalimanı otoritesinde olduğu ve hukuki sürecin tamamlanmasına müteakip uçuş ekibimiz ve uçağımızın en kısa sürede Türkiye'ye geleceği tüm kamuoyuna saygı ile duyurulu