Galatasaray, 9. haftanın açılış maçında Bursaspor ile 1-1 berabere kaldı. Özellikle ilk yarıda kötü bir performans sergileyen Sarı Kırmızılar, kaleyi bulan ilk şutunu 45+3'te attı. Defans güvenliğini maç boyunca bırakmayan Bursaspor, daha tehlikeli pozisyonlar yakalarken; 62. dakikada Aytaç Kara'nın golüyle 1-0 öne geçti. 77. dakikada Eren Derdiyok'un golüyle Galatasaray skoru eşitledi. Galatasaray, golün ardından ataklarını sıklaştırmasına karşın, aradığı golü bulamadı ve 1 puana razı oldu.

Galatasaray, Bursaspor ile 9. haftanın açılış maçında 1-1 berabere kaldı, sahasında 16 lig maçı sonrası puan kaybetti.

Mutlak galibiyet parolasıyla Bursaspor karşısında çıkan Galatasaray, ilk yarıda istediği oyunu sahaya yansıtamadı. Sarı Kırmızılılar sahasında alışık olmayan bir görüntü çizerken; bunda Bursaspor orta saha oyuncularının sık sık geri gelerek defansa yardımcı olmaları etkili oldu. Galatasaray'ın rakip kaleye yönelmekte zorluk çekmesine, oyuncularının sakatlanması da eklendi. Sarı Kırmızılılar, ilk yarıda 3 mecburi değişiklik yapmak zorunda kaldı. Önce Serdar Aziz (20'), ardından Feghouli (21') ve son olarak Fernando (42') yerlerini sırasıyla Maicon, Eren Derdiyok ve Selçuk İnan'a bıraktı.

Galatasaray'ın ilk yarıdaki kaleyi bulan ilk şutunun 45+3'te Sinan Gümüş'ün vuruşuyla gelmesi ev sahibi ekip adına 45 dakikayı özetleyen görüntü gibiydi.

Buna karşın alt yapıdan 3 genç oyuncu (Murat, Ertuğrul ve Okan) ile maça çıkan Bursaspor, 44. dakikada gole çok yaklaştı. Sağ kanattan kornerden gelen topa ön direkte Chedjou kafayı vurdu. Muslera'yı geçip kaleye giden topu son anda Mariano kaleye giden topu çizgiden çıkardı ve son anda golü önledi.

Galatasaray 2. yarıya daha kontrollü başlarken; Bursaspor daha tehlikeli ataklar gerçekleştirdi. Ancak net pozisyonu 57. dakikada Galatasaray kaçırdı. Ömer Bayram, arka direkte demarke durumda topu boş kale yerine üstten auta gönderdi.

62. dakikada Okan Kabak'ın Allamo Lima'yı düşürmesinden kazanılan penaltı atışını Aytaç Kara kullandı. İlk pozisyonda Muslera başarılı olmasına karşın yine topu önünde bulan Aytaç kara, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve Bursaspor'u 1-0 öne geçirdi.

77. dakikada Galatasaray'ın golü geldi. Belhanda'nın sağdan altıpas içine ortasına uçarak kafayı vuran Eren Derdiyok skoru eşitledi.

Kalan dakikalarda Bursaspor konta ataklarla gol ararken; Galatasaray'ın baskılı oyunu sonuç vermedi ve karşılaşma 1-1 sona erdi.

Bu sonucun ardından puanını 19'a çıkaran Galatasaray, liderliğini sürdürdü. Bursaspor ise puanını 9'a çıkardı.