Türk Telekom Okullarının "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve İletişim" temasıyla düzenlediği resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında finale kalan öğrenciler Çankaya Köşkü'nde Başbakan Yıldırım ile buluştu

Türk Telekom CEO'su Dr. Paul Doany, "Eğitimde fırsat eşitliği için teknolojinin gücünü sunuyor, devletimiz ile bu alanda da her zaman işbirliği içinde çalışıyoruz. Türkiye'nin dört bir yanında 53 Türk Telekom Okulu var. Bugüne kadar 124 milyon TL yatırım ve burs sağlamaktan gurur duyuyoruz. Eğitime ve demokrasiye desteğimiz katlanarak devam edecek" dedi.

TÖRENE BAŞBAKAN YILDIRIM DA KATILDI

Bu yıl beşincisi gerçekleşen yarışmada dereceye giren eser sahiplerine ödülleri; Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Aslan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka ve Türk Telekom CEO'su Dr. Paul Doany tarafından verildi.

ÖDÜL KAZANAN ÖĞRENCİLER

Yarışmanın ilköğretim derecesinde şiir kategorisindeki birinciler, Kahramanmaraş Oniki Şubat Türk Telekom Ortaokulu'ndan Selin Toygün, kompozisyon kategorisinde Kahramanmaraş Türk Telekom Ortaokulu Sude Sena Uysal, resim kategorisinde İzmir Türk Telekom Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'ndan Muhammet Kuru oldu. Ortaöğretim derecesinde şiir kategorisinde Van Türk Telekom Fen Lisesi'nden Temmuz Mahşeri, kompozisyon kategorisinde Erzurum Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi, resim kategorisinde ise Rize Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi'nden Mert Şahin birincilik kazandı.