Yunus Emre Enstitüsü Piri Reis Balesi Türk Kültür Yılı çerçevesinde Japonya'da sahnelendi. Tokyo Büyükelçiliği'nin de destek verdiği etkinlik için hazırlanan katalogda yer alan büyük skandal ise dikkatlerden kaçmadı. Türk kültürünü tanıtım adı altında yapılan etkinlikte geçmiş miraslarımızın yok sayılarak öz değerlerimizin hiçe sayıldığı görüldü.

Dünya haritaları ve Kitab-ı Bahriye adlı denizcilik kitabıyla tanınan, eşsiz bir kartograf Osmanlı denizcisi ve kaptanı Piri Reis'in adının kullanıldığı bale gösterisinin Piri Reis'in aziz hatırasına büyük bir saygısızlık olarak değerlendirildi.

Tanıtım kapağını gören duyarlı vatandaşlar 'Türk kültürünü böyle mi tanıtıyoruz?, Piri Reis'in adı kullanılarak hatırasına saygısızlık yapılıyor' diyerek sözde sanat etkinliğine tepki gösterdi.

Anadolu'ya ışık tutan tasavvuf şiirlerinin en önemli öncülerinden olan halk şairi Yunus Emre'nin adını kullanan enstitünün de böyle bir afiş hazırlaması da ayrı bir garabet olarak karşımıza çıktı.

ZERRE KADAR HASSASİYET YOKTUR

Anadolu'ya ışık tutan tasavvuf şiirlerinin en önemli öncülerinden olan halk şairi Yunus Emre'nin adını kullanan enstitünün de dini değerlerime hassasiyet göstermeden böyle bir afiş hazırlaması da ayrı bir garabet olarak karşımıza çıktı.