Türkiye ve Rusya arasındaki normalleşme süreci hızlı başladı. İnşaat projeleri raftan inerken, Rus tur operatörlerinin bir kısmı Türkiye'ye tatil paketi satıyor. Çimento sektöründe ise ilk siparişler verildi.

STK'LAR YOLA ÇIKIYOR

İş dünyası örgütleri de bayramdan sonraki iş ajandalarının ön sıralarına Rusya ziyaretlerini almaya başladı.

Makine Tanıtım Grubu, TÜGİAD, TUGİK ve TİM'e bağlı ihracatçı birlikleri yakın zamanda heyetler halinde Rusya'ya gidecek. STK temsilcileri özellikle vizelerin yeniden kalkmasıyla bu ziyaretlerin artacağı vurgulanıyor.

İNŞAAT TEK GÜNDE 15 İHALE

İki ülke arasındaki iyileşme sürecinde en hızlı gaza basan sektör inşaat oldu. Türk inşaat şirketleri, Rusya'daki eski iş ortaklarıyla irtibata geçti. İhale yasağı resmi olarak kalkmamasına rağmen Türk firmaları yerel yönetimler üzerinden ihalelere davet almaya başladı. Edinilen bilgiye göre, sadece dün 15 civarında ihale için Türk firmalarının da hazırlanmasına onay verildi.

DÜNYA KUPASI

St. Petersburg'da 300 km'lik bir yol inşa projesi, Novosibirsk'teki gübre fabrikası ve Moskova yakınlarındaki demir çelik fabrikasının inşası için çıkılacak ihalelerde Türk firmaları da yer alacak.

Türkiye Müteahhitler Birliği, 2018 Dünya Futbol Şampiyonası'nın Rusya'da yapılacağını belirterek, buradaki potansiyele vurgu yaptı. Görüşme trafiğinin başladığını ifade eden birlik yetkilileri, "2014 Soçi Kış Olimpiyatları'nda birçok tesisin zamanında tamamlanması için Türk firmaları tercih edilmişti. 2018'de Rusya'da Dünya Futbol Şampiyonası olacak. Bu kapsamda yapılacak kentsel alt ve üst yapı projelerinde de firmalarımız yer almak için bugün itibarıyla hazır durumda" dedi.