Çanakkale Savaşları'nın 101. yılında, özellikle yerli turistlerin Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitlik, anıt ve mezarlık ziyaretlerinde yoğunluk yaşanıyor. Yurdun dört bir yanından otobüslerle Eceabat ilçesine gelen binlerce kişi, Namazgâh ve Mecidiye tabyaları, Şahindere Hastane Şehitliği, Şehitler Abidesi, Conkbayırı’nı gezip şehitler için dua ediyor.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Eceabat Kaymakamlığı ve Eceabat Belediyesi, ziyaretlerde herhangi bir aksaklık yaşanmaması için sürekli hizmet veriyor.

Eceabat Kaymakamı Murat Uzunparmak, yaptığı açıklamada, ziyaretçi akınından memnuniyet duyduklarını belirterek: "Ülkemizde son dönemde yaşanan terör hadiselerine rağmen insanlar akın akın bu topraklara geliyor. Tarihi mekânları görüp birlik ve beraberlik ruhuyla memleketlerine dönüyorlar. İnşallah yoğunluk, yaz boyu devam edecek. Yılda 2 milyon insanımız burayı ziyaret ediyor. Ziyaretlerin, tarih bilincinin bütün nesillere aktarılması adına önemli bir merhale olduğunu düşünüyorum."dedi.

Gelibolu yarımadasına ziyaretçi akınının artmasında belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarının turlar düzenlemesinin de etkili olduğu ifade ediliyor.