Twitter, Turgay Güler'in onaylı hesap (Mavi tik) başvurusunu reddetti. Bu duruma sinirlenen gazeteci Turgay Güler Twitter'a verdi veriştirdi. Güler, hesabının onaylanmaması milli güvenlik sorunu yaptı.

Ülke Tv'de programlar yapan, aynı zamanda AK Parti yanlısı yayınlarıyla bilinen Akşam Gazetesinde yazılar yazan Turgay Güler Twitter'a mavi tik başvuru yaptığını ve başvurusunun reddedildiğini yazarken Twitter'dan gelen mesajı yayınladı.

TWİTTER: SAYGINLIK KRİTERİMİZE UYMUYORSUNUZ

Twitter Turgay Güler'in başvurusunu 'Twitter hesabının onaylanması için gönderdiğin isteği inceledik. Sağlanan kanıt saygınlık kriterlerimize uymadığı için bu hesap şu anda onaylanmayacak. Sonuç olarak, istekle ilişkili hesabın dikkate değer bir kişi, kuruluş veya marka olduğunu güvenilir bir şekilde onaylayamadık. Onaylanmakla ilgili yönergelerimizi gözden geçirmek istersen lütfen Yardım Merkezimize uğra. Bu hesabın ileride onay almak için iyi bir aday olduğuna inanıyorsan, 30 gün sonra tekrar göndermeni öneririz. Teşekkürler, Twitter" Cümleleriyle neden reddettiğini açıkladı.