Kandil'in zap bölgesine hava harekatı düzenlendi.Ard arda havalanan jetler belirlenen hedeflere bomba yağdırdı.PKK'ya ağır darbe vuruldu.

Türk Silahlı Kuvvetlerince, bölücü terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki Kandil'in Zap bölgesine hava harekatı düzenlendi. Jetler, teröristlere ait mağara ve barınakları milli mühimmat NEB ile tam isabetle vurarak imha etti.

OPERASYONA 10 JET KATILDI, MİLLİ MÜHİMMAT KULLANILDI

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre; Terörle Mücadele Harekatı kapsamında, 06 Nisan 2016 tarihinde saat 04.30-06.30 arasında, dört F-4 2020 ve altı F-16 ile yapılan sınır ötesi harekatta, Irak'ın Kuzeyinde Kandil'in Zap bölgesinde terör örgütüne ait tespit edilen toprak altı barınak ve mağaralardan oluşan hedefler, milli mühimmat Nüfuz Edici Bombalarla (NEB) tam isabetle vurularak imha edildi.

Terör örgütüne ait hedeflerin tam isabetle vurulma anlarını içeren görüntüler de paylaşıldı.

NÜFUZ EDİCİ BOMBA (NEB)

Ardaşık Delici Harp Başlığı teknolojisine sahip, Hassas Güdüm Kiti [HGK] ve GBU-10E/B lazer kiti ile kullanıma uyumlu, Türkiye'nin ilk milli nüfuz edici bomba sistemi, MKEK ve Tübitak SAGE işbirliğiyle geliştirildi.
Seri üretimi devam eden NEB en az 2.1 metre kalınlığında betonu delebilme kabiliyetine ve 27 km azami menzile sahip. NEB F-16 ve F-4 2020 savaş uçaklarında kullanılıyor. Hava Kuvvetleri'nin istekleri üzerine betonu delebilme ve menzil artırımı hususunda geliştirme çalışmaları Tübitak-SAGE ile devam ediyor.