Suriye'nin kuzeyinden Türkiye'ye atış hazırlığında olduğu belirlenen terör örgütü DAEŞ'e ait hedeflerin Fırtına obüsleri ve koalisyon güçlerine bağlı savaş uçaklarınca vurulması sonucu ilk belirlemelere göre 18 terörist etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, sınırda konuşlu hedef tespit sistemleri dün terör örgütü DAEŞ üyelerinin Suriye'nin kuzeyinden Türkiye'ye atış hazırlığında olduğunu tespit etti.

18 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Bunun üzerine sınırdaki Fırtına obüsleriyle terör örgütüne ait 14 hedefe 61 top atışı gerçekleştirildi. Koalisyon güçlerine bağlı uçaklar da söz konusu bölgeye hava harekatı düzenledi. Bunların sonucunda ilk belirlemelere göre DAEŞ üyesi 18 terörist etkisiz hale getirildi, örgüte ait 2 silahlı araç, bir top mevzisi ve bir savunma binası imha edildi.

MARE-AZEZ KORİDORU YENİDEN AÇILDI

Türk Silahlı Kuvvetlerince yapılan top atışları, koalisyon güçlerince gerçekleştirilen hava harekatları ve muhaliflerce gerçekleştirilen saldırılar sonucu Kafer Kalbayn, Cibrin, Faydiyah, Sındıf, Kara Köprü, Dudiyan Kafer Brişa ve Kafer Şus köylerinde kontrol yeniden sağlandı. Söz konusu köylerin muhaliflerce kontrolünün sağlanmasıyla Mare'den Azez'e kadar olan koridor yeniden açıldı.

Öte yandan harekat ve atışlarla muhaliflerin saldırılarının güneyde Münbiç'e yönelik gerçekleştirilen operasyonla bağlantısının bulunmadığı öğrenildi.