HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planını eleştirerek, "ABD'nin ateşle oynamaması lazım. Kudüs Yahudilik, Hristiyanlık ve Müslümanlık için kutsal bir yer, bu statüsünün devam etmesi, korunması lazım." dedi.

Tan, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör operasyonları sonrasında evleri yıkılan ve mağdur olan her aileden bir kişinin kamuda istihdam edilmesi için kanun teklifi verdiğini söyledi.

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planını da eleştiren Altan Tan, "ABD'nin ateşle oynamaması lazım. Kudüs Yahudilik, Hristiyanlık ve Müslümanlık için kutsal bir yer, bu statüsünün devam etmesi, korunması lazım. Mutlaka işgal sonlandırılarak, yeni bir statüyle üç dinin mensuplarının kendilerini rahatlıkla ifade edebilecekleri siyasi ortama kavuşturulması lazım." değerlendirmesinde bulundu.

İsrail Parlamentosu Knesset'in Kudüs'te bir tepede bulunduğunu hatırlatan Tan, "Knesset fiilen orada ama dünyanın bunu meşru kabul etmesi başka bir şey." ifadesini kullandı.