Trump’ı daha önce cinsel tacizle suçlayan üç kadın Pazartesi günü NBC’nin "Megyn Kelly Today” adlı programına çıkarak hikayelerini anlatmışlardı. Trump’ı suçlayan kadınlar Jessica Leeds, Samantha Holvey ve Rachel Crooks, Kongre’den Trump’ın davranışlarını incelemesini istemişti.

Suçlamaların ardından Twitter üzerinden paylaşımlarda bulunan Trump, Demokratların, kendisinin Rusya’yla herhangi bir münasebetini kanıtlayamadıkları için bu tür suçlamalarla yola devam ettiklerini savundu ve bunlar için “yalan haber” dedi.

Beyaz Saray Sözücüsü Sarah Huckabee Sanders da suçlamaları reddetti ve Başkan Trump’ı temize çıkartacak tanıkların listesini sağlayacağı sözünü verdi.

Öte yandan Başkan Trump, hakkında yapılan cinsel taciz suçlamalarının ardından istifasını isteyen Senatör Kirsten Gillibrand’e yüklendi.

Trump, attığı Tweet’le New York senatörü için, “önemsiz” ve Senato Demokrat Azınlık Lideri Chuck Schumer’ın “yaltakçısı” nitelemelerini kullandı.

Trump, Gillibrand’ın ofisine gelerek kendisinden kampanyasına katkıda bulunması için “yalvardığını” da öne sürdü ve senatörün "bunun için herşeyi yapabileceğini" yazdı.