Park yasağı bulunmayan alanlara bırakılan araçları bile çeken trafik çekicilerindeki görevlilerle sürücüler arasında sık sık tartışmalar yaşanırken uzmanlar, uygulamanın yanlış olduğu görüşünde.

EZİYETE DÖNÜŞÜYOR

Trafiği ihlal eden ve park yasağı olan bölgelere araçlarını bırakan vatandaşları cezalandırmak adına görevli olan oto çekiciler, son dönemde şikayetler ile gündemde. Büyük şehirlerde her gün yüzlerce araç hatalı park ettiği gerekçesiyle yediemin otoparklarına çekiliyor. Arabasını yerinde bulamamak, sürücüler için eziyete dönüşüyor.

PARK YASAĞI OLMAYAN ALAN

Ayrıca park yasağı bulunmayan alanlara bırakılan araçları bile çeken trafik çekicilerindeki görevlilerle sürücüler arasında sık sık tartışmalar yaşanıyor. Haksız yere aracı çekilen ve ceza ödeyen vatandaş kelimenin tam anlamıyla isyan ediyor.

ANONSU BİLE KENDİLERİ YAPIYOR

Çekiciler, trafiği kilitleyen noktalar yerine park yasağı olmayan bölgelerdeki araçları ya da trafiği etkilemeyen yerlerdeki araçları çektikleri gibi kendilerini trafik polisi yerine koyan sivil trafik çekicileri, fotoğraflama işlemini kendileri yapıyor, zaman zaman megafonu eline alıp anonsu da bizzat yapıyor.

MÜGE BEZİRCİ / İSTİKLAL GAZETESİ