Hüseyin Avni Aker'de oynanan mücadelede konuk ekip Kayserispor'un golünü 79. dakikada frikikten Zeki Yavru atarken, Trabzonspor'a galibiyeti getiren golleri 35. dakikada Marko Marin ve 40. dakikada Sefa Yılmaz kaydetti. 23. dakikada Biseswar ve Trabzonspor'dan da 47. dakikada Muhammet Demir birer penaltı atışından yararlanamadı.

Bu sonucun ardından Trabzonspor 27 puana yükselip nefes alırken, Kayserispor 22 puanda kaldı ve düşme potasına yaklaştı.

Samba Sow'un kolu kırıldı!


MAÇIN ÖNEMLİ ANLAMI
35.dakikada Trabzonspor, Marin'in golüyle öne geçti. Muhammet Demir'in iki rakibiyle girdiği mücadelede Lopez'in müdahale ettiği topu kontrol eden Marin, kaleci Ahamada'yla karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağa düzgün vurdu. Top, Ahamada'nın üzerinden filelerle buluştu: 1-0
40. dakikada Trabzonspor, farkı 2'ye çıkardı. Erkan Zengin'in soldan ortasında, savunmanın arkasına sarkan ve topu kontrol eden Sefa Yılmaz, meşin yuvarlağı kaleci Ahamada'nın üzerinden filelere gönderdi: 2-0 MANDIRALI'DAN BÜYÜK REVİZYON

Trabzonspor Teknik Direktörü Hami Mandıralı, Kayserispor maçında takımda büyük bir revizyona gitti. Mandıralı, geçen hafta deplasmanda 2-1 kaybedilen Akhisar Belediye maçının ilk 11'inden sadece 4 oyuncuyu Kayserispor karşısında sahaya sürdü. Bordo-mavililerde Akhisar Belediye maçında forma giyen Bosingwa, Sefa, Marko Marin ve Muhammet Demir Kayseri maçında sahaya çıkarken, Esteban, Salih Dursun, Musa Nizam, Fatih Atik, Yusuf Erdoğan teknik tercihler, Okay sakatlığı, Douglas Franco ise kırmızı kart cezası nedeniyle ilk 11'de yer bulamadı. Akhisar deplasmanında çeşitli nedenlerle ilk 11'de sahaya çıkma şansı yakalayamayan Onur, Aykut, Mustafa, Cavanda, Aytaç, Özer ve Erkan Zengin, Kayseri maçında ilk 11'de görev yaptı.

MUHAMMET SON ANDA
Trabzonspor'da Cuma günü yapılan antrenmanda Douglas'ın sağ bileğine darbesiyle sakatlanan ve bordo-mavili camiaya büyük korku yaşatan Muhammet Demir, Kayserispor karşısında ilk 11'de görev yaptı. Cuma ve cumartesi yapılan ayrıntılı kontrollerinde bileğindeki doku ve bağlarda bir zedelenme bulunamayan Muhammet Demir, dün takımdan ayrı çalıştı. Maç öncesi teknik direktör hami Mandıralı ile görüşen ve forma giymek istediğini belirten Muhammet Demir, sağlık heyetinin de onay vermesi sonucu sahaya çıktı.

TRABZONSPOR'DA 6 EKSİK
Trabzonspor'da sakatlıkları bulunan Cardozo, Mehmet Ekici, Okay Yokuşlu ve Güray Vural ile hastalığı nedeniyle hafta boyunca takımdan ayrı çalışan Musa Nizam kadroda yer almadı. Ayrıca Brezilyalı stoper Douglas Franco da kırmızı kart cezası nedeniyle kadroya alınmadı.